Keijo Kallunki aloitti paralympiavalmentajana

Anne Lantee
8.5.2015

SJAL:n rekrytointikokonaisuus on edennyt paralympiavalmentajan palkkaukseen. Keijo Kallunki aloitti osa-aikaisessa tehtävässä. Lisäksi tehtiin valmentajasopimus pararyhmää valmentavan Jari Pirttimaan kanssa.

Keijo Kallunki aloitti SJAL:n paralympiavalmentajana, jonka tehtävänä on muun muassa luotsata parajousiampujia kohti Rion paralympialaisia 2016. Osa-aikainen sopimus kestää syyskuun loppuun 2016. Keskimääräinen viikkotyöaika vuonna 2015 on noin 8 tuntia. Palkkaukseen saadaan Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tukea.

Kallungilla on kokonaisvastuu SJAL:n paralympiavalmennusryhmän toiminnasta ja hän osallistuu lisäksi puhtaasti parajousiammunnan ohella myös taljajousiammunnan valmennuksen kehittämiseen Suomessa.

Kallungin lisäksi pararyhmän valmennukseen osallistuu nyt tehdyllä valmentajasopimuksella Jari Pirttimaa, joka on tähänkin asti toiminut parajousiammunnan lajivastaavana. Pirttimaan valmentajasopimukseen ei sisälly palkanmaksua, eli hän toimii valmennustyössä oman toimen ohella kulukorvauksin.

Paralympiavalmentajan rekrytointi on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa palkataan kaksi osa-aikaista ja yksi kokoaikainen työntekijä. Viimeinen osa kokonaisuudesta toteutetaan loppukesällä valmennuspäällikön rekrytoinnin myötä.