Forsberg ampui paralympiapaikan Rioon

Anne Lantee
27.8.2015

Jere Forsbergin ja Keijo Kallungin tiet nousivat pystyyn pudotuskierroksilla taljajousen avoimessa luokassa Saksan Donaueschingenissä käynnissä olevissa parajousiammunnan MM-kilpailuissa. Vaikka MM-mitalit jäivät haaveeksi, Forsberg lunasti maapaikan Rion paralympialaisiin.

Forsberg lähti pudotuskilpailuihin alkukilpailun sijalta 7 ja eteni siksi suoraan 1/16-kierrokselle. 20. sijalta pudotuskierroksille lähtenyt Kallunki hävisi 1/24 pudotuskierroksella turkkilaiselle Erdogan Ayganille pistein 135-142. Forsberg aloitti 1/16-kierroksen pudotusottelun hyvin ja voitti selvästi kanadalaisen Alec Denysin 140-131 ja varmisti tällä voitolla Suomelle ensimmäisen maapaikan jousiammunnassa. 1/8-kierroksella suomalainen kohtasi entuudestaan tuntemattoman australialaisen Jonathan Milnen, joka vei ottelun 139-145. Milne eteni lopulta pronssiotteluun.

"Putoamisen jälkeen oli todella pettynyt olo, en osaa tarkalleen sanoa, mikä meni pieleen. Viimeisessä sarjassa huomasin, että kaveri ampui kaikki kymppiin ja tiesin, että peli on menetetty. Molemmat pudotuskierrokset tuntuivat ihan samanlaisilta, en päässyt ihan parhaimpaan vetoon tänään. Hienoa kuitenkin, että paralympiapaikka irtosi tämän päivän suorituksella", Forsberg kommentoi.

Forsbergin sijoitus lopputuloksissa oli yhdeksäs, Kallungin 33:s.

Huomenna perjantaina ammutaan W1-luokan pudotuskierrokset, ja siinä mukana on Suomen Jean-Pierre Antonios. Hän puolustaa maailmanmestaruutta kahden vuoden takaa. Neljäs suomalainen, Saana-Maria Sininsalo ei pystynyt starttaamaan kilpailuun.


Tuloksia
Pudotuskierroksia
Miehet taljajousi avoin
1/24-kierrosta
Keijo Kallunki FIN - Erdogan Aygan TUR 135-142
1/16-kierrosta
Jere Forsberg FIN - Alec Denysin CAN 140-131
1/8-kierrosta
Jere Forsberg FIN - Jonathan Milne 139-145


Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=818.