Pohjoismaiden jousiammuntaunionista World Archery Nordic

Anne Lantee
23.2.2016

Pohjoismaiden jousiammuntaliittojen muodostama unioni (Nordiska Bågskytteunionen, NBU) vaihtoi nimensä englanninkieliseen muotoon World Archery Nordic viikonloppuna pidetyssä kokouksessa Helsingissä.

Kansalliset nimet säilyvät kunkin maan kielenkäytössä vielä rinnalla, mutta unionin viralliseksi nimeksi vaihdettiin World Archery Nordic, WAN.

Pohjoismaiden jousiammuntaunionin vuotuinen kokous oli tänä vuonna Suomen isännöimä, ja se pidettiin viikonloppuna Helsingissä. Osallistujia oli Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Färsaarilta.

Kokouksessa päätettiin myös muun muassa sääntömuutoksista nuorten PM-kisoja (NUM) koskien. Muutoksia tuli erityisesti joukkueiden muodostamista koskevaan sääntöön. Jatkossa joukkueita ei nimetä etukäteen, vaan kolme parasta samasta maasta (tai jos maa on ilmoittanut mukaan seuroja, niin samasta seurasta) muodostavat joukkueen, kolme seuraavaksi parasta seuraavan joukkueen jne. Jos maan (tai seuran) ampujia ei ole kolmella jaollista määrää, loput ampujat sijoitetaan pohjoismaisiin yhdistelmäjoukkueisiin, joissa voi jatkossa olla vain kaksi ampujaa, jos ampujien määrä ei ole kolmella jaollinen. Aiemmin säännöissä olleet neljän hengen joukkueet poistuvat.

Lisäksi kansainvälisten kadettien (16-17-vuotiaat) kilpailumatkaksi vaihdettiin 50 metriä, jotta sääntö on linjassa kansainvälisten World Archeryn sääntöjen kanssa. Camo-värityksellä olevat välineet on sallittu mutta camo- eli maastokuvioitu vaatetus ja päähineet kielletty. Shortsien lahkeiden tai hameiden helman tulee ulottua vähintään ampujan sormenpäihin, kun ampujan kädet roikkuvat suorina vartalon sivuilla.

Pohjoismaiset säännöt löytyvät liiton materiaalipankista osoitteesta http://www.sjal.fi/sjal/materiaalipankki/saannot/