Parajousiammunnan EM-kisat alkavat Ranskassa

Anne Lantee
1.4.2016

Ulkokauden arvokisakausi alkaa tänä vuonna Rion takia poikkeuksellisen aikaisin. Parajousiampujat lähtivät tänään kohti Ranskaa, jossa maanantaina alkavat EM-kisat.

Suomen joukkueeseen Saint Jean de Montsissa käytävässä EM-kisassa kuuluu kolme ampujaa: miesten avoimessa taljajousessa Jere Forsberg ja Keijo Kallunki ja miesten W1-luokassa Jean-Pierre Antonios.

 

Forsberg ja Antonios ovat jo napanneet paikat Rion paralympialaisiin, mutta yksi lisäpaikka on vielä mahdollista saada EM-kisoista.

 

Maanantaina ja tiistaina ammutaan alkukilpailut, keskiviikkona ammutaan Rion paralympiapaikoista oma kilpailu niille, jotka eivät ole vielä hankkineet maapaikkaa.

Torstaina suomalaisilla on lepopäivä, kun käydään joukkuekilpailun pudotuskierrokset. Perjantaina puolestaan on henkilökohtaiset pudotuskierrokset ja sunnuntaina mitaliottelut.

 

"Joukkue joutuu historian ensimmäisen kerran lähtemään arvokilpailuihin näin aikaisin keväällä, ettei Suomessa ole päästy ampumaan vielä ulkona. Joukkue piti pääsiäisenä viimeistelyleirin Kisakeskuksessa, ja sen perusteella olen luottavainen matkan antiin", myös valmentajana toimiva Keijo Kallunki kertoo.

 

Kilpailun tulossivu on osoitteessa http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1282.

Joukkueen matkaa voi seurata osoitteessa https://fi-fi.facebook.com/pages/Para-Archery-Team-Finland/177582655615780