Antonios alkukilpailun kahdeksantena parajousiammunnan kansainvälisessä rankingkilpailussa

Anne Lantee
14.6.2016

Jean-Pierre Antonios oli alkukilpailun kahdeksas ja Jere Forsberg kolmastoista tänään käynnistyneessä parajousiammunnan rankingkilpailussa Tšekin Nove Mestossa.

Samaan aikaan, kun vammattomat jousiampujat kilpailevat maailmancupissa Antalyassa, käynnistyi tänään myös vammais- eli parajousiammunnan kansainvälinen ranking-kilpailu Tšekissä Nove Mestossa alkukilpailulla. Mukana on Suomesta Jere Forsberg ja Jean-Pierre Antonios. Kisoissa on jaossa viimeiset paikat Rion paralympialaisiin, mikä näkyy kilpailun osallistujamäärässä. Kisoihin osallistuu noin 250 parajousiampujaa 47 maasta, joten kisat ovat lähes yhtä suuret kuin viime vuoden MM-kilpailut Saksassa.

Miesten W1 luokassa Jean-Pierre Antonios ampui alkukilpailussa tasaisen varmasti kahdeksannelle sijalle tuloksella 645. Avoimessa taljajousiluokassa ampuva Jere Forsberg oli alkukilpailun sijalla 13. Molemmat etenivät helposti jatkoon pudotuskierroksille.

Keskiviikkona Nove Mestossa ammutaan ensin viimeisistä paralympiapaikoista, mutta Suomen molemmat ampujat ovat jo saavuttaneet paikan Rion paralympialaisiin, joten he eivät voi osallistua paralympiakarsintaan. Jere Forsberg aloittaa pudotuskierrokset iltapäivällä. Torstaina ammutaan joukkueotteluita, joten suomalaisilla on silloin vapaapäivä. Perjantaina jatkuvat henkilökohtaiset pudotuskierrokset välieriin asti. Lauantaina ammutaan joukkuekilpailun mitaliottelut ja sunnuntaina henkilökohtaisen kisan mitaliottelut. 

Tuloksia
Parajousiammunnan kansainvälinen ranking-kilpailu, Nove Mesto
Alkukilpailu 72 nuolta
Avoin taljajousi, miehet
1) John Stubbs GBR 699 2) Marcel Pavlik SVK 3) Alberto Simonelli ITA 698 … 13) Jere Forsberg 679
W1, miehet
1) Naci Yenier TUR 667 2) David Drahoninsky CZE 3) Peter Kinik SVK 658 … 8) Jean-Pierre Antonios FIN 645

Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1340