Tuomarikoulutukset 2024

Tee näin, kun haluat tuomariksi:

1. Ilmoita kiinnostuksestasi suorittaa tuomarikoulutus meilitse SJAL:n tuomarineuvostolle  sjaltuomarineuvosto@jousiampujainliitto.fi.

2. Lue sääntöpuoli ensin ja käy sitten läpi koulutustallenteet ja kalvot. Sen jälkeen lue vielä käsikirja ja sääntöjä kertaukseksi. Kun olet saanut nämä käytyä läpi, ilmoita tuomarineuvostolle ja he avaavat sinulle kokeen.Tuomarikoulutus osa 1 (Niko Ylipelkonen) : https://youtu.be/b9KWv2Ia_Fw

Tuomarikoulutus osa 2 (Pyry Ekholm): https://youtu.be/qgmkZvmfMzM

Tuomarikoulutus osa 3 (Henri Kokkila): https://youtu.be/cwdKxzeHe2o

Tuomarikoulutus osa 4 (Jorma Pallonen): https://youtu.be/z2mUrzMaxok

Tuomarikoulutus osa 5 : https://youtu.be/HYNZnyILLXM

Tuomarikoulutus osa 6 (Niko Ylipelkonen): https://youtu.be/LxGKnb_jplE

Tuomarikoulutus maasto (Pyry Ekholm ja Jorma Pallonen): https://youtu.be/fA7QJ1RTQs43. Ohjelmaan kuuluu itseopiskeluvaiheen jälkeen lähikoulutuspäivä, joista tulee sitten kokeen jälkeen lisätietoa. Hyväksytty koe ja aktiivinen osallistuminen lähipäivälle antavat yhdessä lisenssin toimia SJAL:n tuomarina. Lisenssit uusitaan nettikokeella 4 vuoden jaksoissa.

Materiaalia ja läpikäytävää on paljon. Kannattaa silti käydä se huolella läpi. Kaikkea ei tarvitse muistaa ulkoa; kisan kulkuun liittyvät asiat pitää olla muistissa - lopuista se, missä ne sääntökirjoissa ovat. Muista aina tarkistaa asioita joka tilanteessa, jos yhtään tuntuu siltä, että saatat muistaa säännön väärin tai siihen liittyy muutoksia.