Uudet SJAL seurakoulutukset

Juhana Rüster
16.2.2021

SJAL lisää merkittävästi jäsenille suunnattua maksutonta koulutusta. Lue alta lisää ja osallistu 9.3. järjestettävään avoimeen webinaariin, jossa kerromme uudesta koulutustarjonnasta seuroille, ohjaajille, valmentajille, tuomareille ja harrastajille.

SJAL lisää merkittävästi jäsenille suunnattua maksutonta koulutusta. Osallistu 9.3. järjestettävään avoimeen webinaariin, jossa kerromme uudesta koulutustarjonnasta seuroille, ohjaajille, valmentajille, tuomareille ja harrastajille.

Samalla lähdemme kehittämään jousiammunnassa harrastamisen Suomen mallia, jolla tarjotaan lapsille ja nuorille matalankynnyksen harrastamismahdollisuuksia sekä uutta Junnuseura -konseptia. Asiaa on niin paljon, että kannattaa tulla kuuntelmaan 9.3. webinaaria.

Ilmoittaustumislomake 9.3 tilaisuuteen:

https://www.sjal.fi/…/materia…/lomakkeet/seurawebinaari-9-3/

Uudet seurakoulutukset

Korona-aika on koetellut urheiluseuroja kovalla kädellä. Harrastamaan ei pääse, jäsenmäärät tippuvat ja kilpailutoiminta on jäissä. Erityisen suuri huoli on lapsista ja nuorista, joiden liikkuminen ja harrastaminen on vähentynyt tuntuvasti.

Rokotteiden myötä näköpiirissä on kuitenkin paluu normaaliin. Joten on aika valmistautua. Me ei todellakaan jäädä poteroihin makaamaan, vaan laitetaan toimintamme uuteen iskuun. Liittona suuntaudumme tulevaisuudessa entistä enemmän kohti koulutusorganisaatiota, jotta voimme auttaa jäseniämme kehittämään ja kasvattamaan tätä hienoa lajia.

Olemme rakentaneet jäsenistöllemme viisi uutta koulutuspakettia, jotka koostuvat lähijaksosta seurassa ja etänä toteutettavista webinaareista. Koulutuksia lähdemme toteuttamaan heti kun koronatilanne sen sallii. Ilmoittautumisia ja koulutustilauksia voimme kuitenkin kerätä jo nyt kevättalvella.

Koulutuspaketit:

1. Kasvupaketti - suunnattu seurajohdolle ja seura-aktiiveille.

Sisältää 4h lähiopetusta (arki-ilta) + koulutuksen saaneiden seurojen yhteiset webinaarit (3 kpl). Koulutuksen tavoitteena on nostaa SJAL:n jäsenseuroja kasvu-uralle ja tukea seuroja niiden johtamisessa ja ydintoiminnoissa. Koulutuksen yhteydessä tehdään seuran toiminnan suunnittelua.

2- Starttikoulutus ohjaajille ja valmentajille - (konseptikoulutus).

Sisältää 4h lähiopetusta (arki-ilta) + 2h etäkoulutus (yhteinen usealle seuralle). Koulutuksen tavoitteena on tarjota tiivissä paketissa kouluttajakoulutukset SJAL:n konsepteihin. Koulutuksen jälkeen seura voi ottaa Ensinuolet ja muut konseptit käyttöön. Lisäksi annetaan eväät seuran valmennuksellisen linjan laatimiseksi (tätä ei tehdä koulutuksen aikana).

3. Keskeltä saa eniten - valmennusilta harrastajille

Sis 4h lajitekniikan lähiopetusta (arki-ilta tai viikonloppupäivä). Koulutus on suunnattu suoraan harrastajille, mutta tähän voi osallistua myös seuran ohjaajat ja valmentajat.

4. SJAL Junnuseura -ohjelman koulutus - suunnattu seuroille, jotka sitoutuvat kehittämään suunnitelmallisesti omaa junioritoimintaan.

Sisältää 4h lähiopetusta seurassa + 3 x vuodessa Junnuseura -ohjelmassa mukana oleville seuroille webinaari. Koulutuksen jälkeen seura voi lähteä toteuttamaan Junnuseura -ohjelman mukaista junioritoimintaa ja saa tähän liiton säännöllisen tuen. Ohjelmalla on omat vaatimukset ja edut, jotka määräytyvät seuran koon mukaan. Junnuseura ohjelman sisällöstä tiedotetaan kevään aikana lisää.

5. Jousiammunta koululiikuntana koulutus - suunnattu seuran johdolle ja ohjaajille.

Sisältää 2-3 h lähiopetusta seurassa tai etänä toteuttavana webinaarina. Antaa valmiudet aloittaa koululiikunta (tai IP-kerhotoiminta) toiminnan / lajikokeilun oman kunnan kouluissa (Suomen malli, jolla tuodaan lapsille lisää matalankynnyksen harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen). Apuna on liiton Täysosuma -konsepti.

Kasvupaketti, konseptikoulutus ja SJAL Junnuseura -ohjelmaan sisältyy seuran valmennuksen linja dokumentin aloittaminen. Kyseessä on työ, jolla seura suunnittelee ja dokumentoi linjaukset siitä, millaista ohjaus- ja valmennusta seura tarjoaa harrastajille. Tämä tuo mukanaan jatkuvuutta seuran toiminnassa.

Webinaarit ovat luonteeltaan koulutuksia eri teemoista. Lisäksi seurat pääsevät jakamaan webinaareissa omia kokemuksiaan ja oppimaan toisiltaan.

Koulutuksia voi tarvittaessa yhdistää. Esimerkkejä:

1. Kasvupaketti + Junnuseura -ohjelma. 4h lähiopetusta + 2h webinaari + yhteiset webinaarit 3 x vuodessa.

2. Koululiikunta + Junnuseura -ohjelma. 4h lähiopetusta + yhteiset webinaarit 3 x vuodessa

3. Starttikoulutus ohjaajille ja valmentajille + Junnuseura -ohjelma. Sis. 4h lähiopetusta (arki-ilta) + 2h etäkoulutus Junnuseura -ohjelmasta

Kaikki koulutukset ovat seuroille maksuttomia. Lähiopetusta toivotaan yhdistettävän usean lähialueen seuran kesken, jos se etäisyyksien puitteissa on mahdollista.

Lisäksi liitto tarjoaa koulutusta tuomaritoimintaan (uudistettu etäkoulutus) ja kilpailujen järjestämiseen. VOK1-VOK3 koulutuskokonaisuus valmentajille on myös erillinen kokonaisuus.