Maaston ja 3D Kv-kisojen karsinnoissa muutoksia

Harri Verho
9.4.2020

Muuttuneessa tilanteessa Maaston ja 3D -Kv kisojen karsintaa on muutettu sekä kilpailuiden että ilmoittautumisen myötä. Ilmoittautumisaikaa on pidennetty 26.4. asti sekä osakilpailuita on muutettu.

Muuttunut tilanne tulee vaatimaan joustavuutta kilpailijoilta mutta uskon että kaikki ymmärtävät tarpeen muuttaa aikaisempia tapoja.

Periaatteet:

  • Kaikki karsintakilpailut ammutaan Suomessa.
  • Aiemmin ilmoitetut A- ja B-rajat ovat edelleen voimassa kuten niihin liittyvät tuet.
  • Karsintatavoissa päätettiin prioriteettijärjestys. Mikäli ensimmäistä tapaa ei voida toteuttaa, otetaan käyttöön tapa 2. Mikäli tapaa 2 ei voida toteuttaa, käytetään tapaa 3.
  • Tavoitteena on kuitenkin saada edustus sekä 3D-EM ja Maasto-MM kilpailuihin.
  • Lisäksi sovimme että karsintaan ilmoittautumisaikaa pidennetään aina 26.4.2020 saakka. Tämän päätöksen takana on mahdollistaa tähtäinjousiampujien saaminen mukaan maasto-MM -kilpailuihin, jossa karsitaan samalla myös WG-kilpailuihin. Karsinta-ajan pidentyminen koskee kaikkia ampujia ja molempia kilpailuita tasapuolisesti.
  • Karsintatavat ovat molemmille Kv-kilpailuille erikseen sen mukaan mitä mahdollisuuksia avautuu.

Päivitetty karsintatapa:

  1. Jos vuonna 2020 ammutaan kolme karsintakilpailua , otetaan kahden parhaan summa tulokseksi. Tämä on alkuperäinen tapa.
  2. Karsintaan vaikuttaa yksi tulos vuodelta 2019 sekä yksi tulos vuodelta 2020. Näiden kahden summa on karsintatulos. Jos vuodelta 2019 ei ole tulosta, kerrotaan vuoden 2020 kahdella. Kummaltakin vuodelta otetaan paras tulos.
  3. Karsintaan otetaan vuoden 2019 paras tulos.

Tasatuloksessa seuraava tapa:

  • Tasapisteissä katsotaan paras tulos kaikista vuosien 2020/2019 kisoista. Jos ensimmäisessä ei eroa, katsotaan toinen ja viimeksi kolmas.

Mikäli vuonna 2020 järjestetään karsintakilpailu ja kilpailija ei niihin osallistu, mutta edelleen haluaa osallistua Kv-kisaan, pitää hänen toimittaa selitys riittävästä syystä poissaoloon lajivastaavalle. Syyt ja niiden pätevyys ratkaistaan tapauskohtaisesti, mm. lääkärintodistus poissaolosta on pätevä syy.

Lisätietoa foorumilla kohdassa Arvokilpailujen karsinnat