Itä-Suomen alueleiri

Marja Raisoma
26.10.2019


Itä-Suomen Jousiampujat Ry yhdessä Itä-Suomen aluevalmentajien kanssa järjesti syysleirin Tanhuvaaran urheiluopistolla 11.-13.10.2019.

Leirin osallistujamäärä oli suuri, kokonaismäärä 35 henkilöä, joista ampujia 28 ja valmentajia 4. Kolmen aluevalmentajan lisäksi porukkaa oli saatu täydentämään Ensio Lehto. Enska vetikin oman osuutensa paremmin kuin hyvin ja hänen videoanalyysinsä olikin palautteiden ja jo leirillä kuullun perusteella parasta antia ja erittäin toivottua myös tuleville leireille. Haluankin tässä välittää kiitokseni Ensiolle meidän valmentajien ja kaikkien leiriläisten puolesta – KIITOS Enska.

 

Tunnelma leirillä oli jälleen kerran hyvä. Iloisia jälleennäkemisiä ja uusia tuttavuuksia, niistä on mukavat leirit tehty. Edellisiin lisättynä vielä hieman jousiammuntaa teknisillä vinkeillä ja opettamisella höystettynä, niin siinäpä se.

 

Perjantaina aloitimme majoittumisella ja ruokailulla. Tämän jälkeen vetäydyimme monitoimihalliin ampumaan. Enska aloitti videoanalyysinsä saman tien ja jatkoi sitä läpi koko viikonlopun. Samaan aikaan toiset valmentajat, allekirjoittanut, Jouni ja Tero seurailivat ampujien teknistä suorittamista ja kirjailivat muistiinpanojaan tekniikka-analyysi lappuun.

 

Hallin täytti äänillään mukava puheensorina ja nuolten sujahdukset taustoihin.

 

Lauantaiaamuna aamupalan jälkeen palasimme halliin ja jatkoimme siitä mihin jäimme. Tero veti ansiokkaasti lämmittelyitä ja Jouni kertoi ampujille ankkuroinnista ja läpiviennistä. Tämä olikin erittäin kiitelty juttu palautteissa ja tulevaisuudessa tulemmekin ottamaan jokaiselle leirille yhden teeman, johon paneudutaan hieman syvällisemmin.

Sitten olikin jo aika siirtyä jälleen ruokapatojen ääreen ja valmistautumaan seuraavaan, meidän leirillämme uuteen juttuun, eli tunnetun jousiampujan henkilökuvaan.

Olimme pyytäneet paikalle Taru Kuopan ja innostuneesti Taru paikalle tulikin – siitä ISO kiitos Tarulle. Jouni oli valmistellut Tarulle kysymyksiä ja Taru vastaili niihin erittäin avoimesti ja pitkästi (aikataulumme hieman venähti :). Kyseinen juttu käytiin luokassa ”Actor studio”-tyyppisesti. Taru kertoili historiaansa, kisakokemuksiaan ja harjoittelustaan sekä fyysisesti että mentaalipuolella. Lopuksi (ja myöskin haastattelun aikana) leiriläiset kyselivät Tarulta asioita, joihin hän vastaili kiltisti. Kysymyksissä käsiteltiin niin ammuntaa kuin muitakin siihen liittyviä elementtejä, esimerkiksi työn ja harjoittelun yhteensovittaminen, sponsoreiden hankinta jne jne.

Tarun esittäytymisen jälkeen jatkoimme hallissa ammuntaa, tuulisimulointia ja aikarajoitettua harjoittelua ja sovellettu Gold game.

Harjoitusten jälkeen jälleen syömään, pikku hetki omaa aikaa ja sen jälkeen saunalle juttelemaan tulevaisuudesta. Samaan aikaan saunan kanssa muutamat innokkaat jatkoivat vielä harjoittelua hallissa yhdessä Ension videoanalyysin kanssa.

Saunalle oli kutsuttu myös Tanhuvaaran myyntipäällikkö Matti. Hänen kanssaan juttelimme tulevaisuuden leirityksistä (Itä-Suomen osalta) Tanhuvaarassa ja pääsimmekin hyvään tulokseen. Matti lupasi tilata opistolle kymmenen kisataustaa ja rakennuttaa niille myös rungot. Nykyisin olemme joutuneet tuomaan omat taustamme tullessamme, nytkin Jouni toimitti paikalle kymmenen taustaa Kotkasta – jälleen ISOn kiitoksen paikka. Tulevaisuudessa leirityksemme tulevatkin keskittymään Tanhuvaaraan ja mikäpä sinne on mennessä kun fasiliteetit on kunnossa ja ruokakin erittäin maittavaa, loistavia majoitustiloja unohtamatta.

Samassa tilaisuudessa juttelimme paljon muistakin asioista ja yhtenä isona positiivisena ongelmana olikin suuri leiriläisten määrä. Nostin esille sen seikan, että aluevalmennuksen ensisijaisena kohteena ovat juniorit ja nuoret eteenpäin pyrkivät aikuisampujat. Mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että emme voi kokonaan unohtaa myöskään senioriampujia ja muita harrastajia. Yritämmekin tulevaisuudessa saada järjestettyä vuoden aikana leirejä sekä nykyisessä muodossaan, että ns. aluevalmennusryhmän leirejä.

Nämä avoimet leirit ovat tärkeitä kokoontumisia ihan jokaiselle ampujalle. Näissä tulee keskustelua esimerkiksi seurojen toimintamalleista ja uskon, että vanhat konkarit vievät leiriltä jotakin mukanaan omiin seuroihinsa ja sitä kautta myös junioreiden valmennukseen.

Sunnuntaiaamuna aamiaisen jälkeen suuntasimme jälleen tuttuun halliin. Jouni piti kaikille yhteisen rentoutusharjoituksen ja ainakin allekirjoittaneelle se tuli enemmän kuin tarpeeseen (sen varmaan huomasi myös leiriläiset sunnuntaina).

Ohjelmassa oli jumppaa ja leirikisa. Leirikisa ammuttiin viimevuotiseen tapaan polkuautokisana ja ymmärtääkseni voittajaksi selvisi Kuopion Niilo Ruuskanen. Kisan aikana samanaikaisesti kisaan osallistumattomat jatkoivat omia harjoituksiaan.

Kisan jälkeen välineet kasaan, taustat pakettiin ja kärrylle sekä lopuksi leirin lopetuspuheet.

 

Kiitokset kaikille leiriläisille.

Kiitokset valmentajille eli Terolle, Jounille ja loistavalle vahvistukselle Ensiolle.

Lopuksi iso kiitos Arja Lehdolle, joka toimi leirin juoksevien asioiden hoitajana.

 

Kimmo