Junioreiden SM-kisat Teuvalla 9.2.2019

Marja Raisoma
9.2.2019

Osallistujat yhteiskuvassa!
Osallistujat yhteiskuvassa!
Melkoisia nippuja!
Melkoisia nippuja!
Hienot ja himotut SM-mitalit!
Hienot ja himotut SM-mitalit!

70 osallistujaa junioreiden lämminhenkisissä SM-kisoissa Teuvalla.

Junioreiden SM-sisäkisat ammuttiin lauantaina 9.2.2019. Ulkona vihmoi vettä ja räntää mutta sisällä hallissa oli ampujilla hyvät olosuhteet ja kisoissa mukava tunnelma. 12-tuntinen päivä osoittautui rankaksi osalle pienemmistä ja isoimmistakin osallistujista. Iloisia ja jännittyneitä vanhempia näkyi paikalla mukava joukko huoltamassa jälkikasvuaan runsaiden eväskassien ja kannustusten avulla.

Peruskisa lähti hitaasti liikkeelle mutta kun pienimmille saatiin järjestäjän toimesta apujoukkoja laskemiseen, niin tahti piristyi. Nuoret ampuivat rauhallisesti ja tarkasti, ja yhtä tarkasti laskettiin jännittäviä pisteitä.

Päivän parhaimpia tuloksia oli ainakin Robin Hoodia edustavan Kalle Nummisen 20-vuotiaiden taljassa ampuma ja SE-tulosta sivuava huimat 592 pistettä. Arcuksen Joanna Nevalainen ampui 15-vuotiaiden tähtäinjousessa 566 pistettä, upea tulos sekin! Muitakin seuraennätyksiä ja omia ennätyksiä tehtiin kisoissa runsain mitoin!

Kaikki tulokset ovat nähtävissä Sjalin  tuloskannassa: https://tilasto.sjal.fi/tulokset/431/

Seurakehittäjä yritti ottaa niin paljon kuvia kuin vain muilta töiltään ehti. Niitä löytyy ainakin Suomen Jousiampujainliiton sivuilta Facebookista sekä archeryfinland nimellä Instangramista.

Kisat kestivät nyt lähes 12 tuntia, vaikka järjestelyt toimivat. Aika on liian pitkä pienille jousiampujille. Mitä voisimme tehdä toisin, jotta kilpailuista tulisi hieman lyhyemmät? Ideoita?