Seurojen välinen Divari-sarja alkaa lokakuussa

Juhana Rüster
25.9.2018

Nyt on aika laittaa Divari-kisat kalenteriin! Kyseessä on seurojen välinen epävirallinen kisasarja tähtäin-, talja- ja vaistoluokissa.

Uuden kauden ensimmäinen Divari-kisa ammutaan lokakuussa. Kausi jatkuu huhtikuulle.

Kilpailu jatkuu viime kauden tulosten perusteella kolmessa divarissa tähtäinjousessa ja yhdessä divisioonassa talja- ja vaistojousessa. Mukana ovat joukkueet, jotka ampuivat viime kaudella vähintään viisi tulosta. 

Mukaan toivataan kaikki seurat! Lähettämällä tulokset joukkue ilmestyy listoille. Ampumalla vähintään viisi tulosta siirtyy joukkue seuraavalle kaudelle. Tähtänjousessa kaksi parasta nousee ylempään divariin ja kaksi viimeistä tippuu alempaan. 

Kaikki divisioonat: Divari 2018-19

Divarisarjan säännöt kertauksena:

Divari-sarjan säännöt:

  1. Kilpailu ammutaan kerran kuukaudessa seuran harjoitustiloissa vapaavalintaisena päivänä ko. kuukauden aikana
  2. Kauden kesto vuonna 2018-19 loka - huhtikuu
  3. Matkana 18m, 60 nuolen peruskilpailu
  4. Ei tuomarivaatimusta. Kilpailussa on käytettävä ajanottoa. Kilpailu on epävirallinen, eikä osallistuminen edellytä lisenssin hakkimista
  5. Kolme luokkaa: tähtäinjousi, taljajousi ja vaistojousi (mukana long bow)
  6. Juniorit ampuvat samassa sarjassa ikänsä mukaisiin taulukokoihin. Seuraan kuulumattomota ampujat voivat ampua mukana Divarissa ja osallistua seuran joukkueisiin. Kahta seuraa ei saa edustaa kauden aikana (ellei seura vaihdu myös virallisesti)
  7. Seuran tulokseen lasketaan kunkin luokan kolme parasta
  8. Kauden kokonaistulokseen lasketaan viisi parasta seitsemästä (5/7)
  9. Tulokset ilmoitetaan SJAL:n tilastopalvelun nettilomakkeella jonne seurat ovat saaneet käyttäjätunnukset (jos ei ole, ne voi pyytää liiton toimistolta). Tulosten keräämisessä käytetään tulosluettelopohjaa, joka löytyy täältä. Tulosten syöttämisessä saa apuja valmennuspäälliköltä.
  10. Kauden jälkeen kunkin alemman divisioonan kaksi parasta nousee ylempään ja kaksi heikointa tipahtaa alempaan divariin. Divarissa jatkamisen edellytys on viisi tulosta. Mukaan saa tulla missä vaiheessa kautta tahansa. 

Keskustelua Divarista voidaan käydä foorumin Divari-palstalla. 

Paras seura voittakoon!