Divarimestarit selvillä - TJA, Robin Hood ja Diana-57 voittajia

Juhana Rüster
14.5.2018

Divarikausi on päättynyt ja mestarit ovat selvillä. Ykköspaikkoja pokkaillaan Tampereella, Espoossa ja Vaasassa. Kemin Pohjan Jousi aloitti divarit alasarjasta huippupisteillä.

Kauden 2017-18 Divarisarjan tähtäinjousen kuninkuussarjan voittajaksi nousi Tampereen Jousiampujat. Toiseksi tuli edellisvuoden mestari Turun Arcus. TJA:n voittopisteet olivat 8618, joka on divarisarjan ennätys tähän mennessä. Arcuksen pisteet olivat 8545 ja kolmanneksi tulleen Jyväs-Sulan 8146. 

Tähtäinjousen kakkosdivarin voiton otti Lapin Jousi pistein 8169 ja toiseksi tuli Puijon Jousi pistein 7978. Näin Rovaniemi ja Kuopio nousevat ykkösdivariin ensi kaudeksi. Ykkösestä kakkoseen tippuvat OJM ja Achilles. Kolmosdivarin kaksi parasta olivat TJA:n kakkosjoukkue ja Järvenpään Jousiampujat. 

Nelosdivarin voitti Pohjan Jousen ykkösjoukkue ja toiseksi tuli saman seuran kakkosjoukkue. Po-Jo:n ykkösjoukkueen pisteet olivat 8319, jolla olisi ollut kolmas ykkösdivisioonassa! Molemmat joukkueet nousevat sarjaporrasta ylemmäs. 

Taljajousen ykköspaikan otti Espoon Robin Hood pistein 8538, toiseksi tuli Porin Jousiampujat (8500) ja kolmanneksi Keravan Sinisulat (7967). Parhaat pisteet ampui kuitenkin myös tähtäinjousessa menestynyt Pohjan Jousi, joka voitti kakkosdivarin tuloksella 8705. Toiseksi tuli Turun Arcus. Eli seuraavalla kaudella ykkösessä ampuu Kemi ja Turku. Kakkoseen tipahtavat TJA ja JJA. 

Vaistosarjassa mestaruus meni Vaasan Diana-57:lle pistein 7384 ja toiseksi tuli viime vuoden mestari Robin Hood pistein 7375. Tiukka kisa! Kolmanteja oli Teuvan Jousiampujat. Kakkosdivarin voittaja oli Falcon Inkoosta ja toisena Wilhelm Tell. Molemmat nouset siis ykkösdivariin ensi kaudeksi. Kakkoseen tipahtivat JJA ja Länsi-Rajan Jousiampujat. 

SJAL kiittää kaikkia ahkeria seuraihmisiä Divarikisojen järjestämisestä!