Ouluhalli täyttyy jousiampujista - Halli SM-kisat käyntiin

Juhana Rüster
23.3.2018


Tulevan viikonloppuna käydään kaikkien luokkien SM-kisat Ouluhallissa Oulun Jousimiesten isännöiminä. Kyseessä on suurimman halli SM-kisat pitkiin aikoihin. Mukana on reilut 270 ampujaa.

Lauantaina ammutaan peruskierrokset ja seurajoukkueiden SM-kisat. Sunnuntaina ratkotaan henkilökohtaiset SM-mitalit. 

Hallikausi on tänä vuonna ollut yleisissä luokissa tuloksellisesti kovempi miesmuistiin. Ennakkosuosikkeja on useita. Miesten tähtäinjousessa voidaan nostaa suosikiksi kotiseuran Antti Vikstöm, joka pitää hallussaan ranking-sarjan ykköspaikkaa. Tiukassa imussa ovat Tampereen Jousiampujien kova trio Antti Tekoniemi, Tero Pyylampi ja Matti Hatava. Eikä unohtaa voi tietenkään viime vuoden mestaria Porin Eero Mäenpäätä eikä Oulun toista kovaa ampujaa Samuli Piippoa. Naisten tähtäinjousessa sen sijaan on vain yksi mestarisuosikki - Taru Kuoppa. Tosin naisten tulostaso on noussut kuluvalla kaudella niin, että yllätyksetkään eivät ole mahdottomia. 

Miesten taljassa on kaksi suosikkia. Pohjan Jousen Juho Hautamäki ja paljon ulkomailla kilpaillut Mikko Juutilainen Wilhelm Tellistä. Heidän lisäksi kannattaa seurata ainakin nuorta Vili Toivosta (Tapanilan Erä), kokenutta Jari Haavistoa (Porin Jousiampujat) ja Mika Rutosta (Varkauden Jousiampujat). Taljassa on viime vuosina nähty paljon yllätyksiä, joten kaikki on vielä auki kun peli alkaa. Naisten taljaa on rankigissa hallinnut Espoon Anne Lantee.

Vaistossa on kautta hallinnus tuttuun tapaan Vaasan Diana-57:n Timo Leskinen, mutta takaa voi tulla esimerkiksi Turun Arcuksen Asko Kinnunen tai Vaasan Tapio Ketelä. 

Joukkuekisassa tähtäinjousen puolella Tampere kantaa ennakkosuosikin paineet. Haastajina ovat Turun Arcus, Oulun Jousiemiehet, Pohjan Jousi ja uutena seurana Sheroodin Iloiset Veikot, jonka riveissä ampuu Taru Kuoppa. Taljassa voidaan esiin nostaa vahva Riihi-Jouset ja Pohjan Jousi.

Kävi kisassa miten kävi, edessä on hieno jousiammuntaviikonloppu!

Tuloksia voi seurata tulospalvelusta