Merkkikokeiden tasovaatimukset julkaistu

Juhana Rüster
5.12.2017

Sulkamerkit
Sulkamerkit

Jo käytössä olleen Valkoisen nuolimerkin jatkoksi on nyt mahdollista suorittaa tasokokeet aina Kultaiseen merkkiin asti. Lisäksi otetaan käyttöön lasten Sulkamerkit. Lue lisää.

Nuoli- ja Sulkamerkit on SJAL:n ylläpitämä tasojärjestelmä. Esikuvana on World Archeryn vastaava järjestelmä.

Merkkien tasot kulkevat taulun värien mukaisesti. Nuolimerkkejä voi saavuttaa valkoisesta kultaan ja Sulkamerkkejä sinisestä kultaan. Sulkamerkit on tarkoitettu alle 12-vuotiaille ja Nuolimerkit ovat ikärajattomia. Nuolimerkeissä on omat tasovaatimukset yli 15-vuotiaille ampujille.

Merkin saavuttaminen edellyttää ammuntakokeen suorittamista. Kullakin tasolle löytyy omat vaatimuksensa. Koe ammutaan valvotusti seuran harjoitustiloissa. Nuolimerkeissä ammutaan pisteitä ja Sulkamerkeissä osumia. Kokeen voi toistaiseksi ampua tähtäinjousella, vaistojousella ja pitkäjousella.

Mustasta merkistä eteenpäin vaatimuksiin kuuluu myös ammuntatekniikkaan liittyviä seikkoja. Nämä ovat kokeen valvojan arvoitavia. 

Nuolimerkkikokeisiin kuuluu lisäksi kysymyksiä, joilla mitataan jousiampujan tietotaitoa lajista. Ensimmäinen Nuolimerkki (Valkoinen) ammutaan tyypillisesti osana Ensinuolet-kurssia ja sen teoriakysymykset käsittelevät turvallisuutta. 

Merkkien välissä on todistetusti (seuran harjoituskirja tms) käytävä harjoittelemassa vähintään 12 kertaa.

Seurat voivat tilata suoritemerkkejä (pinssejä) SJAL:n toimistosta veloituksetta. 

Pistevaatimukset ja ohjeet löytyvät Ensinuolet sivustolta.

Merkkikokeista on tulossa nauhoitettu webinaari 12.12.

Lisätietoja: Juhana Rüster (valmennus(ä)jousiampujainliitto.fi)