Divari-kausi alkaa lokakuussa

Juhana Rüster
27.9.2017

Uudet Divarit on koottu ja kausi alkaa lokuussa jatkuen aina huhtikuulle asti. Kyseessä on seurojen tiloissa ammuttava matalankynnyksen kilpailusarja, jossa ovat mukana kaikki aselajit ja ikäluokat.

Uuden kauden ensimmäinen Divari-kisa ammutaan lokakuussa.

Kilpailu jatkuu viime kauden tulosten perusteella kolmessa divarissa tähtäinjousessa ja yhdessä divisioonassa talja- ja vaistojousessa. Divisoonien määrää supistettiin viime kaudesta, jotta mukana olisi vain koko kauden ampuneita joukkueita. Viime kaudelta tähtäinjousessa nousi kaksi parasta ja tippui kaksi parasta joukkuetta. Divarissa jatkamisen edellytyksenä on viisi tulosta per kausi.

 Kaikki divisioonat: Divari 2017-18

Tällä kaudella Divaria ammutaan kuukausittain lokakuulta huhtikuulle.

Divarisarjan säännöt kertauksena:

Divari-sarjan säännöt:

  1. Kilpailu ammutaan kerran kuukaudessa seuran harjoitustiloissa vapaavalintaisena päivänä ko. kuukauden aikana
  2. Kauden kesto vuonna 2017 on loka - huhtikuu
  3. Matkana 18m, 60 nuolen peruskilpailu
  4. Ei tuomarivaatimusta. Kilpailussa on käytettävä ajanottoa. Kilpailu on epävirallinen, eikä osallistuminen edellytä lisenssin hakkimista
  5. Kolme luokkaa: tähtäinjousi, taljajousi ja vaistojousi (mukana long bow)
  6. Juniorit ampuvat samassa sarjassa ikänsä mukaisiin taulukokoihin. Seuraan kuulumattomota ampujat voivat ampua mukana Divarissa ja osallstua seuran joukkueisiin. Kahta seuraa ei saa edustaa kauden aikana (ellei seura vaihdu myös virallisesti)
  7. Seuran tulokseen lasketaan kunkin luokan kolme parasta
  8. Kauden kokonaistulokseen lasketaan viisi parasta seitsemästä (5/7)
  9. Tulokset ilmoitetaan SJAL:n tilastopalvelun nettilomakkeella jonne seurat ovat saaneet käyttäjätunnukset (jos ei ole, ne voi pyytää liiton toimistolta). Tulosten syöttämisessä saa apuja valmennuspäälliköltä.
  10. Kauden jälkeen kunkin divisioonan voittaja nousee ylempään ja viidenneksi sijoittunut tipahtaa alempaan divariin. 

Keskustelua Divarista voidaan käydä foorumin Divari-palstalla. Kauden 2016-17 kisassa pärjänneiden diplomit toimitetaan seuroille lähiviikkoina.

Paras seura voittakoon!