Syksyllä käydään neljät MM-kisat

Juhana Rüster
7.9.2017

Syksyllä ammutaan tänä vuonna peräti neljät MM-kisat. Listalla on para-MM, 3D-MM, juniorien taulu-MM ja lopuksi tauluammunnan MM-kisat. Suomesta lähtee edustajat kaikkiin kisoihin.

Syys-lokakuussa käydään peräti neljät maailmanmestaruuskisat. Putken aloittaa parajousiammunnan MM-kisat Pekingissä 12-17.9. Mukana Suomesta Kiinassa ovat Jere Forsberg ja JP Antonios. Jere kilpailee avoimessa taljaluokassa ja JP W1-luokassa. Molemmilla on erinomaiset mahdollisuudet kärkipään sijoituksiin. 

Seuraavaksi ratkotaan 3D-ammunnan MM-mitalit Ranskan Robionissa (19-29.9). Provencen kauniissa maisemissa on mukana suuri joukkue Suomesta. Kolmentoista ampujan joukkueesta voidaan poimia Pekka Loitokari (talja), Anne Lantee (talja), Mika Rutonen (talja), Timo Leskinen (vaisto) ja Juha Rosendahl (vaisto). Kaikilla heillä on sen kaltaisia meriittejä aiemmista maasto- ja 3D-kisoista, että odotukset ovat kärkikahinoihin.

Lokakuussa siirrytään tauluammunnan MM-kisoihin. Argentiinan Rosariossa ammutaan 2-10.10 nuorten maailmanmestaruuksista. Ikäkausiluokkina on juniorit (20v) ja kedetit (17v). Suomesta mukana on yksi ampuja - Aleksandra Ruuskanen, joka ampuu kadettitytöissä tähtäinjousella. Viikkoa myöhemmin ammutaan Meksiko Cityssä kauden huipentava MM-kisa tauluammunnassa. Suomesta Meksikoon matkustaa Taru Kuoppa, Antti Tekoniemi ja Tero Pyylampi

Kaikkia kisoja voi seurata World Archery -sivuilta ja Ianseo tulospalvelusta.