Joukkuekilpailusääntöjä päivitetty

Juhana Rüster
6.7.2017

Joukkuekilpailusääntöjä on päivitetty linjaan World Archeryn sääntöjen kanssa. Junioreiden mixed-kisa käydään päivityksen jälkeen ainosastaan seurajoukkueittain.

Liittohallitus on tuomarineuvosten esityksestä hyväksynyt seuraavat muutokset joukkuesääntöihin. Säännöt muuttuvat tarkemmin linjaan WA:n sääntöjen kanssa. Junioreiden Mixed kisaan vaikutus on se, että kisa käydään ainoastaan seurajoukkueiden välisenä.

Seurajoukkueet

2.2.1.3

Muutettu joukkueen nimeäminen etukäteen. Lisätty tarkennus alkukilpailutuloksen muodostumisesta:

Joukkueen muodostaa yleisten luokkien Suomen mestaruuskilpailuissa seurajoukkueena kolme saman seuran joukkuekilpailussa käytetylle karsintakierrokselle osallistunutta kilpailijaa.
Seura voi nimetä kilpailuun useita joukkueita.

Seura voi ilmoittaa joukkueiden ampujat ennen kuin alkukilpailun tulokset vahvistetaan ja kaaviot määräytyvät. Jos joukkueiden jäseniä ei ole nimetty etukäteen, otetaan ensimmäiseen joukkueeseen seuran kolme parhaan tuloksen ampunutta kilpailijaa, toiseen joukkueeseen kolme seuraavaa jne. Ampujien vaihtaminen joukkueeseen ei vaikuta alkukilpailutulokseen, eikä sen perusteella muodostettuun kaaviojärjestykseen.

Karsintakierrokselle voi osallistua enemmän kilpailijoita kuin seuralla on joukkueisiin sijoitettuja paikkoja, jos kilpailun järjestäjän määrittelemä ampumapaikkojen määrä sen mahdollistaa.

Junnuparijoukkueet

2.2.2.1

Poistettu viittaus eri eurojen pareihin:

Junioreiden Suomen mestaruuskilpailuissa joukkuekilpailu järjestetään parikilpailuna (mixed team). Kilpailu järjestetään ennakkoon ilmoitettujen seurajoukkueiden (1 poika, 1 tyttö) keskuudesta. Kilpailu käydään tähtäin- ja taljajousella. Vaisto- ja longbow-jousityyppien ampujat voivat osallistua tähtäinjousen joukkuekilpailuun, jos ammuttava matka ja taulukoko on sama.

2.2.2.1.1

Poistettu viittaus eri seurojen pareihin:

Parikilpailun ottelukierrokset järjestetään WA:n sääntöjen mukaisesti (mixed team). Ottelukaavioon parit
järjestetään kunkin seuran parhaan poika- ja tyttöampujan yhteen laskettujen tulosten perusteella. Jos seuralla on useampi joukkue, on kakkosjoukkueen tulos toiseksi parhaan pojan ja toiseksi parhaan tytön tulosten summa jne. Ampujien vaihtaminen joukueeseen ei vaikuta alkukilpailutulokseen, eikä sen perusteella muodostettuun kaaviojärjestykseen.

2.2.2.1.2

Poistettu viittaus eri eurojen pareihin:

Seura voi ilmoittaa kilpailijaparien ampujat ennen kuin alkukilpailun tulokset vahvistetaan ja kaaviot määräytyvät. Jos kilpailijaparien ampujia ei ole ilmoitettu, otetaan ensimmäiseen pariin seuran paras poika-ampuja ja paras tyttöampuja jne.

2.2.2.1.3 poistetaan kokonaan

Seniorijoukkueet

2.2.4

Lisätty alkuun tarkennus seurajoukkuesäännön soveltamisesta:

Seniorijoukkueiden Suomen mestaruus ratkaistaan seurajoukkueittain. Joukkueet muodostetaan samoin kuin kohdassa 2.2.1.3.

Joukkueiden sijoittuminen määräytyy: (tästä eteenpäin ennallaan)