NUM:sta kolme joukkuekultaa Suomeen

Juhana Rüster
2.7.2017

Pohjan Jousen isännöimissä NUM-kisoissa ratkottiin joukkuemitallien osoitteet.  

Kemin Sauvosaaren kentällä käydyissä jousiammunnan nuorten PM-kisoissa ratkottiin joukkuemestaruudet. Suomen nuoret voittivat joukkuekultaa kolmessa sarjassa. Tähtäinjousen kadettiluokassa (alle 17v) Suomi oli ennakkosuosikki ja asetelma piti kaikki pudostuskierrokset. Finaalissa Suomen ykkösjoukkue Markus Leikkola, Oskar Smeds ja Aleksandra Ruuskanen voittivat Tanksan suoraan 6-0. Suomen kakkonen sijoittui neljänneksi. 

Nuoremmissa junioreissa (15v) Suomi voitti sekä tähtäin-, että vaistojousen joukkuekilpailun. Tähtäinjoukkueessa ampuivat edellisenä päivänä henkilökohtaiset mestaruudet ampuneet Niilo Ruuskanen ja Susanna Helin yhdessä Kalle Penttisen kanssa. Vaistomestaruuden otti niin ikään edellispäivänä kolmoisvoiton ottaneet Teemu Rannikko, Tommi Ketelä ja Paavo Posti.

Vanhempien juniorien (20v) luokasa Suomi nousi finaaliin asti, mutta siellä Ruotsin kolmikko vei voiton pistein 5-3. Suomen hopeajoukkueessa ampui Johanna Helin, Eetu Mäki-Paavola ja Mortti Markkanen. Taljajuniorien joukuekisassa Suomi ampui pronssille joukkueella Aleksi Jäärni, Kalle Numminen ja Vili Toivanen.

Lisää tuloksia: Ianseo tulospalvelu