Tauluammunnan MM-kilpailut alkavat Italiassa

Anne Lantee
3.7.2011


Tauluammunnan MM-kilpailut alkavat huomenna Italian Torinossa. Suomesta kisoissa on mukana 11-henkinen joukkue. Tähtäinjousiampujat tavoittelevat kisoista olympiapaikkoja.

Tähtäinjousessa Suomea edustavat Matti Hatava, Antti Tekoniemi ja Aki Virtanen sekä naisten puolella Laura Kourula ja Tanja Sorsa. Taljajousessa mukana ovat Jari Haavisto, Marko Järvenpää ja Timo Kivimaa sekä Anne Lantee, Erja Järvenpää ja Susanna Makkonen.

Kilpailut alkavat huomenna maanantaina, jolloin tähtäinjousinaiset ja kaikki taljajousiampujat ampuvat alkukilpailun. Tähtäinjousimiehet aloittavat urakkansa tiistaina. 

 

Olympiapaikat jaossa

 

MM-kilpailuissa on jaossa olympialaisiin yhteensä 32 paikkaa 64:stä naisten ja miesten tähtäinjousessa. Joukkuekilpailun kahdeksan parasta joukkuetta saa kolme maapaikkaa olympialaisiin. Lisäksi henkilökohtaisessa kisassa jaetaan kahdeksan paikkaa maille, jotka eivät ole saaneet joukkuekilpailussa olympiapaikkoja. Tätä varten järjestetään erilliset pudotuskilpailuottelut.

 

Taistelu olympiapaikoista on kovaa: paikkoja Torinossa tavoittelee 208 miestähtäinampujaa (58 joukkuetta) ja 150 naistähtäinampujaa (42 joukkuetta).

 

Lisätietoa MM-kilpailuista löytyy osoitteista www.archery.org ja www.2011.to.