Sorsa jatkoon tähtäinjousessa

Anne Lantee
4.7.2011

Tanja Sorsa selvitti tiensä pudotuskierroksille.
Tanja Sorsa selvitti tiensä pudotuskierroksille.

Italian Torinossa kilpailtiin tänään ensimmäistä päivää jousiammunnan MM-kisoissa. Suomalaisista seitsemän kahdeksasta selviytyi jatkoon pudotuskierroksille. Tähtäinjousessa Tanja Sorsalla on edelleen mahdollisuudet olympiapaikkaan.

Tanja Sorsa selviytyi tänään päivällä käydystä naisten tähtäinjousen alkukilpailusta pudotuskilpailuun ja on edelleen mukana taistelemassa olympiapaikoista. Sorsa sijoittui 89:nneksi tuloksella 1260. Hän kohtaa ensimmäisessä pudotusottelussa isäntämaan Guendalina Sartorin, joka oli alkukilpailussa 24:s.

”Kaikilla muilla matkoilla paitsi 60 metrillä tulostasoni pysyi omalla tasollani”, Sorsa totesi tyytyväisenä päivän suorituksiin. Sorsan ampuma 50 metrin tulos 308 on uusi 20-vuotiaiden Suomen ennätys.

 

Toinen suomalaisedustaja naisten tähtäinjousessa, tamperelainen Laura Kourula, putosi jatkosta. Kourulan tulos 1215 oikeutti 126. sijaan. Kourula oli ymmärrettävästä pettynyt kisan jälkeen.

 

Naisten tähtäinjousen alkukilpailun voitti Etelä-Korean Bo Bae Ki pisteillä 1389.

 

Taljajousessa kaikki suomalaiset jatkoon

 

Illalla Torinossa ammuttiin taljajousen alkukilpailuna 50 metrin kierros. 72 nuolen kilpailussa Yhdysvaltojen Reo Wilde ampui miesten uuden maailmanennätyksen 714 pistettä ja pääsee pudotuskilpailuun kärkisijalta. Suomen Jari Haavisto sijoittui kovatasoisessa kilpailussa hienosti 15:nneksi tuloksella 702, joka sivuaa Suomen ennätystä. Taljajousen virallisia tuloksia ei ole vielä julkistettu, ja tuloksissa voi olla virheitä.

 

Timo Kivimaa oli ilmeisesti sijalla 59 tuloksella 691 ja Marko Järvenpää 92. tuloksella 677.

 

”Kivaa, että näin vanhalla iälläkin vielä pärjää, kun on päässyt treenaamaan hyvin. Vielä olisi varaa parantaa”, Jari Haavisto mietti kisan jälkeen.

 

”Kisassa ei ollut mitään erityisiä ongelmia, tulos oli ihan normaalia tasoani”, Timo Kivimaa totesi.

 

Marko Järvenpäätä otti päähän kisan jälkeen. Hän laski ampumansa nuolet yhdellä sarjalla väärin ja ampui vain viisi nuolta kuuden sijaan. ”Tästä on vain yksi suunta”, Järvenpää puhisi pettyneenä.

 

Naisten puolella Anne Lantee sivusi Suomen ennätystä tuloksella 670 ja sijoittui alkukilpailun 55:nneksi. Erja Järvenpää ampui pisteen huonommin ja sijoittui 58:nneksi. Suomalaistrion suorituksen täydensi Susanna Makkonen pisteen Järvenpäästä jääneenä sijoittuen 64:nneksi.

 

Anne Lantee ei löytänyt rentoutta suorituksiinsa. ”Käytin tarpeettoman paljon voimaa, kun yritin väkisin saada laukaisut lähtemään. Rentous puuttui.”

 

”Ensimmäinen puolisko oli hikistä ja tuskaista ampua, eikä oikein saanut kunnon fiilistä, mutta toinen puolisko [341] oli huippusuoritus. Kun vesisade alkoi, piristyin”, kertasi Erja Järvenpää tyytyväisenä kisaan.

 

Tuusulalainen Susanna Makkonen oli tyytyväinen ammuntaansa. ”Ammuntakeli oli loistava, pilvinen ja tyyni, vain muutama pisara vettä saatiin. Ammunta oli helpon tuntuista, ja tuloksena olikin kauden paras tulos.”

 

Naisten taljajousen alkukilpailun voitti Yhdysvaltojen Jamie Van Natta tuloksella 700.

 

Joukkueet putosivat

 

Suomen taljajousijoukkueet putosivat jatkosta. Naiset sijoittuivat 18:nneksi ja miehet 19:nneksi. Sekaparikilpailussa suomalaiset olivat sijalla 18 ja jäivät niin ikään jatkosta eli 16 parhaan joukosta.

 

Huomenna vuorossa ovat tähtäinjousimiehet, jotka ampuvat 144 nuolen alkukilpailun.

 

Lisätietoa MM-kilpailuista löytyy osoitteista www.archery.org ja www.2011.to.