Suomalaisten tie katkesi Las Vegasissa

Anne Lantee
8.2.2012

Marko Järvenpää, Erja Järvenpää ja Anne Lantee putosivat ensimmäisellä pudotuskierroksella sisäammunnan MM-kisoissa Las Vegasissa.

Eilen hyvin ampunut Erja Järvenpää kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Ranskan Pascale Lebecque’n, joka oli alkukilpailun 19:s. Ranskalainen käänsi ottelun edukseen pistein 7-1. ”Rentous puuttui ja sitä myötä kympit”, Erja Järvenpää pohti.

Anne Lanteen vastustaja oli alkukilpailun yhdeksänneksi sijoittunut Iso-Britannian Nichola Simpson. Britti vei ottelun pistein 6-2. ”Meillä molemmilla taisi olla ongelmia, mutta loppua kohti Nichola löysi tekniikan, minä en”, Lantee totesi. ”Samat ongelmat tekniikassa vaivasivat kuin eilenkin.”

Miesten puolella Marko Järvenpää sai vastaansa alkukilpailun kahdeksanneksi sijoittuneen Kanadan Christopher Perkinsin, joka ei antanut suomalaiselle juurikaan mahdollisuuksia nakuttamalla yhtä lukuun ottamatta kaikki nuolet kymppiin. Järvenpää joutui taipumaan sarjavoittopistein 0-6. ”Ammunta oli ihan yhtä vaikeaa kuin eilen”, Järvenpää harmitteli. ”Tähtäin pysyy hyvin paikallaan, mutta laukaisu ei lähde.”

Erja Järvenpään, Anne Lanteen ja Marko Järvenpään lopulliseksi sijoitukseksi tuli jaettu 17.

Huomenna keskiviikkona vuorossa on joukkuekilpailun pudotuskierrokset. Suomen taljanaiset kohtaavat ensimmäisessä ottelussa vapaakierroksen jälkeen alkukilpailun kolmanneksi ampuneen Venäjän, ja taljamiehet saavat vastaansa Australian, joka sijoittui seitsemänneksi alkukilpailussa. Torstaina ammutaan sekä yksilö- että joukkuekilpailun mitaliottelut.

Tuloksia:
1/16-pudotuskierrosta
Naiset taljajousi
Pascale Lebecque FRA – Erja Järvenpää FIN 7-1
Nichola Simpson GBR – Anne Lantee FIN 6-2

Miehet taljajousi
Christopher Perkins CAN – Marko Järvenpää FIN 6-0