Seuratuen hakuaika päättyy 15.3.

Anne Lantee
27.2.2012

Jousiammuntaseurat voivat hakea seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä tuki sisältää tänä vuonna myös miljoonan euron lisätuen muun muassa vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen.

"Nyt kohdennetun lisäavustuksen tavoitteena on yhdessä mukaan valittavien seurojen kanssa kehittää ja toteuttaa malleja, joilla vähävaraisten perheiden harrastus- ja kilpaurheilullinen osallistuminen on mahdollista. Syntyneitä malleja levitetään valtakunnallisesti kaikkien seurojen käyttöön ja näin lisätään seurojen valmiutta tarttua tärkeään yhteiskunnalliseen asiaan", totesi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki OKM:n tiedotteessa vuoden vaihteessa.

Kehittämisprosessiin valitaan 10–30 seuraa, ja haettava tuki on 5 000–30 000 euroa per seura. Pilottihankemuodon lisäksi seuratoiminnan kehittämistuen vanhoissa hankemuodoissa huomioidaan vähävaraisten mahdollisuudet osallistua urheiluseuratoimintaan.

Vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittämisen lisäksi lisätukea suunnataan urheiluseurojen, lajien ja urheiluakatemioiden uusien ja pysyvien yhteistyömallien kehittämiseen 11–15-vuotiaiden urheilussa.

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää tukea, joka on kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa. Tuen jakamisesta vastaavat mm. SLU, Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto.

Lisätietoa tuesta ja hakuohjeet osoitteessa www.seuratuki.fi.

SLU:n uutinen lisätuesta osoitteessa http://www.slu.fi/?x13001=3789417.