Virtanen ja Lantee sijalle 33 maailmancupissa Turkissa

Anne Lantee
3.5.2012

Aki Virtanen tähtäinjousessa ja Anne Lantee taljajousessa sijoittuivat parhaina suomalaisina sijalle 33 Turkin Antalyassa käynnissä olevassa maailmancupin osakilpailussa.

Aki Virtanen lähti pudotuskilpailuihin hyvällä itseluottamuksella. Se näkyi tekemisessä, ja helsinkiläinen kaatoi ensimmäisen vastustajansa, Yhdysvaltojen Jacob Wukien uusintanuoleen venyneessä jännitysnäytelmässä. Toisella kierroksella vastassa oli alkukilpailun 32. sijalle ampunut Italian Ilario Di Buo.

Virtanen oli suhteellisen tyytyväinen otteluammuntaansa. ”Viime kesän MM-kisoista jäi sen verran hampaankoloon Jacob Wukieta vastaan vedetystä ottelusta, että häviö ei ollut optio. Vedimme molemmat ensimmäisen sarjamme hieman haparoiden ympäri taulua ja päädyimme tasatilanteeseen. Seuraavat kaksi sarjaa sain ammuttua hyviin tuulirakoihin pisteillä 28 ja 29, joille Jacob ei pystynyt antamaan vastusta. Kolmannelle ja neljännelle sarjalle Jacob sain ruoskittua itsensä hieman kovempaan vauhtiin ja hävisin molemmat sarjat pisteellä. Tästä päästiin uusintanuolitilanteeseen, jonka vein ampumalla uusintanuoleni kympille Jacobin jäädessä yhdeksikölle. Fiilis oli kyllä hieno, kun pääsi käskyttämään kaveria, jolle viime kesänä hävisin tärkeässä paikassa”, Virtanen kertaa.

 

”Italian Ilario Di Buoa vastaan vetelin pari tasapelisarjaa ja yhden voiton. Tämä ei ikävä kyllä riittänyt voittoon Ilarion ampuessa kaksi voittoa ja kaksi tasuria. Siinä mielessä jäin tavoitteestani, koska en päässyt ampumaan Etelä-Korean Imiä vastaan. Toisaalta olen tyytyväinen siihen, että sain paikattua alkukisassa vaivanneen tekniikkavirheen. Kokonaisuudessaan hieno ottelupäivä hienolla kentällä, ikävä vain että ottelut jäivät hieman vajaaksi tällä kertaa.”

 

Tekoniemellä vahva alku

 

Antti Tekoniemi aloitti ensimmäisen pudotusottelunsa kiinalaista Zhaowu Liuta vastaan hyvin ottaen alkuun 2-0 johtoaseman täydellisellä 30 pisteen sarjalla, mutta kiinalainen vastasi heti seuraavalla kierroksella takaisin. Kolmas kierros meni tasoihin, jolloin tilanne oli 3-3. Kahdella viimeisellä kierroksella kiinalainen ampui todella hyvin ja vei sarjat pisteen ja kahden pisteen erolla edukseen, joten Tekoniemelle tappio pistein 3-7.

 

”Ammunta tuntui tänään hyvältä ja sain kisankin aikana suurimman osan nuolista todella hyvään nippuun keskelle. Muutama virhe tuli tehtyä, jotka antoivat yhden seiskan ja pari kasia ja niillä tämä matsi hävittiin. Kaveri ampui todella kovaa, joten kyllä hän ansaitsi voittonsa. Tottakai olen äärimmäisen pettynyt tappioon, mutta taso on kova ja tänään ei oma ammunta riittänyt pidemmälle, mutta ei se paljosta kiinni jäänyt, joten tästä on kuitenkin hyvä ryhtyä valmistautumaan parin viikon kuluttua alkaviin EM-kisoihin”, Antti Tekoniemi kommentoi.

 

Eetu Tiainen kohtasi aloitusottelussaan Alankomaiden Rick Van der Venin. Tiainen ampui ottelussa mielestään omalla tasollaan lukuun ottamatta neljättä sarjaa, jolla tuuli siirsi nipun ysin ulkopuolelle. Vastustaja oli Tiaisella kova, mutta kilpailu oli tiukka kumminkin.

 

”En hävinnyt sarjoissa kuin pisteen tai kaksi. Kilpailu meni kokonaisuudessaan hyvin ja olin tyytyväinen suorituksiini. Ainoa asia, mikä jäi vaivaamaan, oli se, että en vieläkään voittanut pudotusottelua miesten sarjassa kansainvälisessä kisassa”, Tiainen kertoo.

 

Jatkossa Tiainen treenaa kovempaa ja kiertelee Suomen kilpailuja ennen kuin lähtee seuraavaan maailmancupin osakilpailuun, joka pidetään kesäkuussa Yhdysvaltojen Ogdenissa. ”Siellä tavoitteena on päästä Suomen joukkueeseen, jolla on mahdollisuus ampua Suomelle vielä olympiapaikka, ja voittaa vähintään yksi pudotusmatsi.”

 

Lanteelle pisteen tappio

 

Alkukilpailun 46. sijalta pudotuksiin lähtenyt Anne Lantee kohtasi taljajousen ensimmäisellä ottelukierroksella Alankomaiden Irina Markovicin, joka oli alkukilpailun 19:s. Ottelu oli tasaväkinen, mutta lopulta Markovic vei voiton pisteen erolla 140-139.

 

”Kahta nuolta lukuun ottamatta ammunta sujui hyvin. Niillä vain menetin liikaa pisteitä. Toinen oli selkeä suoritusvirhe, toinen tuntui hyvältä mutta osui jostain syystä yläkasiin”, Lantee harmittelee. ”Tekniikka on kuitenkin kehittymässä hyvään suuntaan, joten sinällään jäi ihan positiivista taskuun tältä reissulta.”

 

Lanteen lopulliseksi sijoitukseksi tuli 33:s. Miehistä Aki Virtanen sijoittui niin ikään sijalle 33. Tekoniemi ja Tiainen sijoittuivat lopulta sijalle 57.

 

Korea kärjessä tähtäinjousessa, Yhdysvallat taljajousessa

 

Miesten tähtäinjousessa kultamitalin kohtalon ratkaisevat lauantaina ammuttavissa henkilökohtaisissa finaaleissa Etelä-Korean Dong Hyun Im ja Ukrainan Markiyan Ivashko. Pronssiottelussa kohtaavat eteläkorealaiset Bubmin Kim ja Woojin Kim.

 

Naisten tähtäinjousen kultaottelussa kohtaavat Intian Deepika Kumari ja Etelä-Korean Sung Jin Lee. Pronssista ampuvat Taiwanin Chia-En Lin ja Kiinan Jing Xu.

 

Miesten taljajousessa kullan kohtalon ratkaisevat Yhdysvaltalaiset Reo Wilde ja Braden Gellenthien. Pronssiottelussa kohtaavat Saksan Paul Titscher ja Ranskan Dominique Genet.

 

Naisten taljajousessa kultaottelussa ampuvat Venäjän Albina Loginova ja Saksan Christina Berger, pronssista kamppailevat Yhdysvaltojen Jamie Van Natta ja Italian Marcella Tonioli.

 

Tuloksia

Pudotuskierroksia


Miehet tähtäinjousi
1/48-kierrosta: Aki Virtanen FIN – Jacob Wukie USA 6-5, Antti Tekoniemi FIN – Zhaowu Liu CHN 3-7, Eetu Tiainen FIN – Rick Van der Ven NED 2-6
1/24-kierrosta: Aki Virtanen FIN – Ilario Di Buo ITA 4-6


Naiset taljajousi
1/24-kierrosta: Anne Lantee FIN – Irina Markovic NED 139-140

 

 

Täydelliset tulokset löytyvät World Archeryn sivuilta osoitteesta www.archery.org.