Suomen joukkue jäi ilman olympiapaikkaa

Anne Lantee
22.6.2012

Yhdysvaltojen Ogdenissa ammuttiin maailmancupin yhteydessä viime yönä Suomen aikaa joukkueiden olympiakarsintaottelut. Suomi aloitti hyvin mutta jäi lopulta yhdeksänneksi ja ilman olympiapaikkaa.

Suomen joukkue Aki Virtanen, Matti Hatava, Eetu Tiainen lähti pudotuksiin altavastaajana 16. sijalta ja kohtasi ykköspaikalta pudotuksiin lähteneen Taiwanin joukkueen. Kolmen sarjan jälkeen Suomella oli vielä pisteen johto, mutta taiwanilaiset repäisivät viimeisellä sarjalla eron suomalaisten hieman hapuillessa.

”Viimeiselle sarjalle tuli koko porukalle hieman liikaa yritystä koska vetäisimme ensimmäiset nuolemme punaiselle. Toiset nuolet pamahtivat hienosti keltaiselle mutta vastustaja ei antanut yhtään liekaa ja vastustaja vei ottelun”, kommentoi Aki Virtanen blogissaan.

Miesten puolella joukkuepaikat Lontooseen saivat Japani, Intia ja Taiwan, naisten puolella Yhdysvallat, Meksiko ja Japani.

Perjantaina illalla Suomen aikaan ammutaan vielä henkilökohtainen olympiakarsinta, jossa Suomen tähtäinampujat ovat mukana. Aki Virtanen lähtee parhaana suomalaisena pudotuskierroksille ilmeisesti neljänneltä paikalta.

Tuloksia
Joukkueiden olympiakarsinta, Ogden

Miehet tähtäinjousi
1/8-kierrosta
Suomi (Aki Virtanen, Matti Hatava, Eetu Tiainen) – Taiwan 214-220
Finaali
Japani – Intia 221-218
Pronssiottelu
Taiwan – Australia 216-214

Naiset tähtäinjousi
Finaali
Yhdysvallat – Meksiko 213*-213 (uusintavoitto Yhdysvalloille)
Pronssiottelu
Japani – Georgia 212-200

 

Lisätietoa kilpailusta ja täydelliset tulokset löytyvät World Archeryn sivuilta osoitteesta www.archery.org, jossa kisaa voi seurata myös reaaliaikaisesti.