Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön ajankohtaisia asioita

Anne Lantee
14.1.2013

Tukisääätiön hallinnoima valmennusrahasto huolehtii urheilijoiden sponsori- ja muiden urheilutulojen maksatuksesta.

Suomen Urheilijoiden Tukisäätiö on jatkanut toimintaansa normaalisti, vaikka säätiön taustaorganisaatio SLU on vaihtunut Valoksi.

Vuoden 2012 kulutositteet tulee lähettää lajiliittoon mahdollisimman pian. Viimeistenkin tositteiden tulee olla säätiöllä helmikuun 2013 aikana.

Tänä vuonna säätiöltä saavat kirjeen vain urheilijat, joiden käyttöoikeus rahastoon on päättymässä. Ennakonpidätyksen alaista tuloa saaneet voivat tarkistaa tulonsa ja ennakonpidätykset säätiön tilitoimistolta saamastaan palkkalaskelmasta.

Vuositapahtumia tai maksettujen matka- ja päivärahojen koontia ei automaattisesti lähetetä urheilijoille. Jos urheilija haluaa tiedon tapahtumista, sitä voi pyytää erikseen (kirsi-maria.alhanen(ät)valo.fi).

 

Vuonna 2012 säätiö paransi palveluaan uuden kirjanpitojärjestelmän avulla. Tältä osin palvelu on ollut säätiölle myös kalliimpaa. Vuosimaksun nousupaineet ovat kovat. Vuonna 2013 pyritään kuitenkin jatkamaan vanhalla 40 euron vuosimaksulla. Valtuuskunnan kokousta ei ole kuitenkaan vielä ollut. Vuonna 2014 sen sijaan nousua hyvin todennäköisesti tulee. Vuosimaksu vähennetään automaattisesti urheilijan saldosta.

 

Kulujen kurissapitämisen yksi edellytys on rahaston ohjeiden noudattaminen. Erityistoimenpiteet ja korjaukset maksavat. Rahaston menettelytapaohjeesta löytyy apua, jos jokin asia mietityttää.

 

Tarkempia tietoja valmennusrahastosta toistaiseksi vielä SLU:n sivuilta.