SJAL:n huippu-urheilukoordinaattoriksi Petteri Alahuhta

Anne Lantee
25.2.2013

SJAL:n hallitus on nimennyt huippu-urheilun vastuualueesta vastaavaksi koordinaattoriksi Petteri Alahuhdan.

Petteri Alahuhta, 44, keskittyy tehtävissään erityisesti koko maajoukkueen valmennustoiminnan organisointiin, valmentajakoulutuksen sisällön määrittelyyn sekä arvokisakarsintoihin ja -valintoihin.

Oululaisella Alahuhdalla on pitkä kokemus jousiammunnan parista sekä ampujana ja maajoukkueurheilijana että järjestötoimijana. Tänä vuonna hänelle tulee täyteen 30 vuotta jousiammunnan parissa. Alahuhdan varsinainen aktiivikausi ampujana ajoittui vuosiin 1985-1996, jolloin hän saavutti muun muassa tauluammunnan EM-joukkuepronssia sekä aikuisten että juniorien puolella, Pohjoismaiden mestaruuden ja SM-mitaleja ja SE-tuloksia.

"Sen jälkeen harrastaminen on ollut vähän satunnaisempaa. Viime aikoina olen taas aloitellut uudelleen harjoittelua itsekin", muun muassa Kokkolan torifinaaleissa viime vuonna ampunut Alahuhta kertoo.

Järjestöpuolella Alahuhdalla on kokemusta niin liittohallitustyöskentelystä kuin seuransa OJM:n puheenjohtajana toimimisesta. Hän on ollut mukana lukuisten kilpailujen järjestelyissä ja toimi muun muassa Oulun vuoden 2002 EM-kilpailujen järjestelytyöryhmän vetäjänä.

Alahuhta toimii huippu-urheilukoordinaattorina oman toimensa ohella.