SJAL ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

Anne Lantee
16.4.2013

Suomalaisen vammaisjousiammunnan kehittämistyö ja -toiminta siirtyivät vuoden alussa Suomen Jousiampujain Liiton (SJAL) alaisuuteen. Virallisestikin saatiin mustaa valkoiselle, kun VAU ja SJAL allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 8. huhtikuuta 2013.

Yhteistyön lähtökohta on, että vammaisjousiammunta siirtyy SJAL:n alaisuuteen siten, että VAU toimii SJAL:n kumppanina kehittämisyhteistyössä.

”Vammaisjousiampujat ovat jo aiemmin olleet jäsenseurojemme jäseniä ja kilpailleet pääosin samoissa kilpailuissa kirjaimellisesti samalla viivalla vammattomien kanssa. Liittotason siirtymä on siksi hyvin luonteva. Uskon, että toiminnan, osaamisen, kokemuksen ja voimavarojen yhdistämisestä on hyötyä sekä vammattomille että vammaisjousiampujille ja se vahvistaa suomalaista jousiammuntaa”, kertoo SJAL:n puheenjohtaja Andres Gross.

 

”VAU:n näkökulmasta Jousiampujainliitto tekee hienoa työtä halutessaan kehittää jousiammuntaa. Onnistumiset, kuten menestyskin, ovat kiinni arvoista ja asenteista”, tiivistää VAU:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Hätinen.

 

Jousiammunta on yksi ensimmäisistä liikuntavammaisten lajeista, joka oli mukana Stoke Mandevillen kansainvälisissä kilpailuissa vuonna 1948. Laji on ollut mukana paralympialaisissa ensimmäisistä Rooman paralympialaisista 1960 lähtien. Jousiammunta on yksi menestyneimmistä paralympialajeista Suomessa. Viime vuoden Lontoon paralympialaisiin osallistui 140 jousiampujaa. Suomalaismenestystä saatiin taljajousen avoimessa luokassa, jossa Jere Forsberg voitti paralympiakultaa.

 

 

Lisätiedot:
VAU, hallituksen puheenjohtaja Pekka Hätinen, puh. 040 502 6308

SJAL, hallituksen puheenjohtaja Andres Gross, puh. 040 511 1848