Juutilainen jatkokierroksille maailmancupissa Shanghaissa

Anne Lantee
15.5.2013

Jousiammunnan maailmancup alkoi suomalaisten osalta tänään, kun taljajousen alkukilpailu ja ensimmäinen pudotuskierros ammuttiin Kiinassa. Mikko Juutilainen jatkaa ainoana suomalaisena vielä kilpailua.

Mikko Juutilainen voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa Meksikon Armando De La Graza Albarrania vastaan pistein 143-140. Molemmat miehet ampuivat 72 nuolen alkukilpailussa tuloksen 686 ja olivat sijoilla 32 ja 33. Juutilainen jatkaa kilpailua huomenna 1/16-kierroksella, jolla hän kohtaa alkukilpailun ykköseksi ampuneen Tanskan Martin Damsbon.

”Alkukilpailu meni vähän penkin alle, en ole siihen hirmu tyytyväinen. Huomasin heti alussa, että on pitkä tauko siitä, kun on viimeksi kilpaillut ulkona ja ampunut kuuden nuolen sarjoja. Kolme ensimmäistä nuolta yleensä osui kymppiin, ja sen jälkeen rupesin jo ajattelemaan lopputulosta, mikä kostautui huonoilla suorituksilla. Alkukilpailuun pitää saada viidestä kymmeneen pistettä lisää, jotta pääsee parempiin asetelmiin ennen pudotuksia”, Mikko Juutilainen pohdiskelee.

”Ensimmäinen pudotusottelu meksikolaista vastaan alkoi hyvin sujuneesta harjoittelusta huolimatta heikosti. Suoritukset tuntuivat löysiltä. Kolmen sarjan jälkeen olin kolme pistettä tappiolla. Silloin mietin, että ei tämä hyvin alkanut. Mutta onneksi siinä vaiheessa norjalainen ampumakaveri kehotti jämäköittämään suoritusta. Sen ansiosta menin rinnalle ja ohi. Vaikka voitto tuli, en ole kauhean tyytyväinen ammuntaani tältä päivältä. Täytyy huomiselle löytää uutta downforcea”, Juutilainen nauraa.

Muista suomalaisista Nico Haavisto lähti pudotuskierroksille sijalta 45 ja kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Venäjän Alexander Dambaevin. Venäläinen oli parempi pistein 143-137 ja Haavisto jäi näin sijalle 33.

”Päällimmäisenä jäi mieleen, että keli oli täydellinen ampua, tosi kostea kylläkin. Huomasin pudotusten aikana, että laukaisulaitteen kanssa oli ongelmia kosteuden myötä, se liukui kädessä, kun käsi oli märkä. Pääasiassa ammunta toimi treeneissä, mutta ei enää kisassa”, Nico Haavisto harmittelee.

Myös Anne Lantee naisten puolella putosi jatkosta ensimmäisellä pudotuskierroksella hävittyään ottelunsa Meksikon Brenda Merinolle. Lantee sijoittui alkukilpailussa sijalle 31 ja lopputuloksissa sijalle 33.

”Suorituksissa on tällä hetkellä liikaa vaihtelua, ja sen myötä sivusuunnan kanssa oli tänään ongelmia. Välillä tuli hyviäkin hetkiä, joten toivotaan, että sellainen osuu huomiseen parikilpailuun”, Anne Lantee toteaa.

Lantee ja Juutilainen sijoittuivat parikilpailussa sijalle 14 ja kohtaavat huomenna iltapäivällä paikallista aikaa alkavissa pudotusotteluissa alkukilpailun kolmanneksi sijoittuneen Iso-Britannian.

Juutilainen aloittaa huomisen urakan jo aamulla henkilökohtaisella 1/16-kierroksen ottelullaan.

Tuloksia
Alkukilpailu
Taljajousi, miehet:
1) Martin Damsbo DEN 710
2) Adam Ravenscroft GBR 710
3) Braden Gellenthien USA 709
32) Mikko Juutilainen FIN 686
45) Nico Haavisto FIN 669
Naiset:
1) Albina Loginova RUS 692
2) Erika Jones USA 692
3) Linda Ochoa MEX 688
31) Anne Lantee FIN 667

1/24-kierrosta:
Juutilainen–Armando De La Graza Albarran MEX 143-140
Haavisto–Alexander Dambaev RUS 137-143
Lantee–Brenda Merino MEX 140-144
 

Tuloksia voi seurata World Archeryn sivuilla osoitteessa www.archery.org.