Juutilainen ja Lantee parikilpailun pronssiotteluun Shanghain maailmancupissa

Anne Lantee
16.5.2013

Suomen Mikko Juutilainen ja Anne Lantee etenivät pronssiotteluun tänään Shanghaissa ammutuilla parikilpailun pudotuskierroksilla. Pronssiottelu ammutaan lauantaina.

Suomi hävisi semifinaalin Etelä-Korean parille lopulta selvin lukemin 146-154. Suomi aloitti pudotusottelut sijalta 14 ja kukisti ensimmäisessä ottelussa alkukilpailun kolmanneksi sijoittuneen Iso-Britannian 154-149. Toisella kierroksella kaatui Alankomaat pistein 152-149.

”Hienosti meni parikilpailu, oli tosi hienoa ampua, kun joukkue pelasi hyvin yhteen ja pärjättiin. Tietysti vähän harmittaa, että korealaisille hävittiin, mutta lauantaina tulee ensimmäistä kertaa vastaan world cup -finaali ja odotan sitä innolla. Tulen tekemään kaikkeni, että joukkueeni menestyy”, Juutilainen sanoo.

”Huono keli näköjään sopii meille”, Anne Lantee toteaa sateiseen kisapäivään viitaten. ”Hyvin sujui tänään, vaikka viimeiseen otteluun jäi vähän toivomisen varaa. Fiilis oli loistava joukkuekisassa.”

Parikilpailun pudotusotteluihin selviytyy 16 parasta joukkuetta, ja pudotuskierroksilla ammutaan yhteensä 16 nuolta neljän nuolen sarjoissa, kaksi nuolta per ampuja per sarja. Aikaa neljän nuolen ampumiseen on 80 sekuntia.

Juutilainen henkilökohtaisessa kisassa 17:s


Mikko Juutilainen ampui aamulla henkilökohtaisella 1/16-pudotuskierroksella Tanskan Martin Damsbota vastaan. Juutilainen aloitti ottelun erinomaisesti ampumalla kolme ensimmäistä sarjaa täysiä 30 pisteen sarjoja. Neljännellä sarjalla tanskalainen tuli pisteen takaa-ajoasemasta pisteen johtoon ja varmisti voiton viimeisellä sarjalla Juutilaisen hapuillessa hieman.

”Ottelu alkoi tosi hyvin, ensimmäiset kolme sarjaa tuntuivat hyviltä ja osuivat hyvin, neljännellä sarjalla suoritukset olivat edelleen hyviä, mutta kaksi nuolta oli irti kympistä, mikä sai hamsterin pääni sisällä rullaamaan. Viimeiset kolme nuolta eivät osuneet, ja jouduin toteamaan Martinin paremmaksi. Fiilikset ovat aika pettyneet. Olisin odottanut pääseväni kuudentoista joukkoon, mutta hienosti mennyt parikilpailu loi uskoa tulevaan”, Juutilainen kertoo.

Parikilpailun pronssiottelu alkaa lauantaina klo 9.00 Suomen aikaa. Tuloksia voi seurata World Archeryn sivuilla www.archery.org.

Tuloksia
1/16-kierrosta
Taljajousi, miehet
Mikko Juutilainen FIN–Martin Damsbo DEN 143-148
Semifinaalit
Damsbo–Reo Wilde USA 146-145, Braden Gellenthien USA–Dave Cousins USA 148-145
Taljajousi, naiset
Albina Loginova RUS–Ji Hyun Seok KOR 142-144, Carli Cochran USA–Erika Jones USA 144-144 (uusintavoitto Jonesille)
Tähtäinjousi, miehet
Jin Hyek Oh KOR–Khairul Anuar Mohamad MAS 6-0, Jae Wang Jin KOR–Shungo Tabata JPN 7-3
Tähtäinjousi, naiset
Deepika Kumari IND–Hyun-Jung Joo KOR 7-3, Ya-Ting Tan TPE–Ok-Hee Yun KOR 5-6

Parikilpailu, taljajousi
1/8-kierrosta
Suomi (Juutilainen, Anne Lantee)–Iso-Britannia (Adam Ravenscroft, Danielle Brown) 154- 149
1/4-kierrosta
Suomi–Alankomaat (Ruben Bleyendaal, Inge van Caspel) 152-149
Semifinaalit
Suomi–Etelä-Korea (Lihong Min, Ji Hyun Seok) 146-154
Yhdysvallat (Braden Gellenthien, Erika Jones)–Italia (Sergio Pagni, Marcella Tonioli) 155-152