Haku Urheilukoulun saapumiserään 4/13 on käynnissä

Anne Lantee
27.5.2013

Hakuaika puolustusvoimien Urheilukouluun on kesälajien osalta käynnissä ja päättyy 1.7.2013. Saapumiserä astuu palvelukseen 30.9.2013 vielä Hämeen rykmentissä Lahdessa.

Urheilukoulu antaa varusmiepalvelusta ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille mahdollisuudet toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet ja riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa pääsääntöisesti 347 vuorokautta ja saavat vähintään aliupseerikoulutuksen. Huippu-urheilijat, jotka saavat Olympiakomitean tukea, harjoittelevat ja kilpailevat ammatikseen pääsääntöisesti ulkomailla tai ovat poikkeuksellisen menestyneitä urheilulajissaan, voivat hakeutua 165 vuorokauden mittaiselle erikoislinjalle, jolloin heidät koulutetaan miehistötehtäviin.

Urheilukouluun hakijoiden tulee edustaa kansallista nuorten tai yleisen sarjan huippua. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella.

Kesälajien, kuten jousiammunnan, urheilijoiden tulee jättää hakemuksensa 1.7.2013. Valintakokeet järjestetään viikolla 30. Palvelus alkaa maanantaina 30.9.2013 Lahdessa Hämeen rykmentissä.

Hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja osoitteista www.mil.fi >varusmiehet >erikoisjoukot >urheilukoulu tai www.urheilukouluntuki.fi.

 

Lisätietoa Urheilukoulusta ja hakemisesta: Valmennuspäällikkö Tommi Ojanen, puh. 0299 446302, tommi.ojanen(ät)mil.fi