Tarkkuuslajien lajiryhmä kokoontui ensimmäiseen yhteispalaveriin

Anne Lantee
27.5.2013

Jousiammunta, ammunta, keilailu, golf ja curling kokoontuivat tarkkuuslajien lajiryhmästä vastaavan Kimmo Yli-Jaskarin johdolla ensimmäiseen yhteispalaveriin 21.5.2013.

Tarkkuuslajien yhteispalaverissa keskusteltiin erilaisista yhteistyön mahdollisuuksista, joita nähtiin lajien välillä runsaasti. Ensimmäisinä konkreettisina askelina päätettiin järjestää tarkkuuslajien A-maajoukkueurheilijoiden tapaaminen 21.-22.9.2013 ja maajoukkuevalmentajien tapaaminen 30.11.-1.12.2013. Molempien tapahtumien paikka varmistuu myöhemmin.

Lisäksi päätettiin perustaa tarkkuuslajien yhteinen asiantuntijaryhmä, johon kerätään asiantuntijoita mm. terveydenhuollon, psyykkisen harjoittelun, ravitsemuksen ja näköfysiologian alueilta. Asiantuntijoiden nimet ja ryhmän hyödyntämisen käytännöt sovitaan myöhemmin.

Jatkossa on todennäköistä, että esimerkiksi maajoukkueleireillä saattaa vierailla valmentajia tai muita henkilöitä muista tarkkuuslajeista. Jousiammunta tutustuu kesäkuussa kiväärilajien suoritusanalyysiin, jota Ampumaurheiluliitto on kehittänyt KIHU:n kanssa, ja fyysiseen tukiharjoitteluun.