Kilpailukalenteriin ja kilpailujen anomiseen muutos

Anne Lantee
2.7.2013

SJAL:n liittohallitus päätti eilisessä kokouksessaan siirtyä käyttämään kilpailukalenterissa hallikauden ja kesäkauden kalenteria. Hallikauden kalenteri kattaa kaikki hallikauden kilpailut syksystä seuraavaan kevääseen ja kesäkauden kalenteri ulkokauden kilpailut touko-syyskuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa seuroille kilpailujen anomisajankohdan muuttumista.

Siirtymävaiheessa vuoden 2014 tammi-huhtikuun hallikilpailut on anottava syyskuun 2013 loppuun mennessä. Jatkossa kesäkauden kilpailut on anottava tammikuun loppuun mennessä ja hallikauden kilpailut toukokuun loppuun mennessä.

Määräaikojen jälkeen kilpailuja voidaan myöntää vain vapaille päivämäärille, joskin SM-kilpailujen kohdalla voidaan tehdä poikkeuksia.

 

Hallitus päätti myös kilpailujen päällekkäisyyksien käsittely koskevista periaatteista. Kilpailukalenteri laaditaan jatkossa valmiiksi ennen julkaisua. Jos samalle päivälle anotaan useampia kisoja määräaikaan mennessä, kisat myönnetään seuralle, joka kilpailutasoseurannassa on hoitanut asiansa paremmin.