MM-kilpailut alkavat Turkissa

Anne Lantee
29.9.2013

Tauluammunnan MM-kilpailut alkavat huomenna Turkin Belekissä. Suomi osallistuu kisoihin seitsemän ampujan voimin.

Suomen joukkueeseen kuuluvat tähtäinjousiampujat Antti Tekoniemi, Samuli Piippo ja Pyry Ekholm sekä taljajousiampujat Mikko Juutilainen, Pekka Loitokari, Jere Forsberg ja Anne Lantee. Joukkueessa on sekoitus kokeneita kisaajia ja arvokisojen ensikertalaisia.

Paralympiavoittaja Jere Forsberg on ensimmäistä kertaa mukana vammattomien arvokilpailuissa. Hän urakoi seuraavan reilun kuukauden aikana kolmet arvokilpailut, kun Turkista matka jatkuu lähes suoraan Kiinan Wuxiin juniorien MM-kilpailuihin ja sieltä edelleen Thaimaan Bangkokiin parajousiammunnan MM-kilpailuihin.

Kilpailut Belekissä alkavat huomenna maanantaina taljajousen 72 nuolen alkukilpailulla. Myös tähtäinjousinaiset ampuvat alkukilpailun maanantaina, mutta tähtäinjousimiesten alkukilpailu on vasta tiistaina.

Tähtäinjousessa on viimeistä kertaa käytössä MM-kisojen alkukilpailumuotona FITA-kierros, jossa ammutaan yhteensä 144 nuolta neljältä eri etäisyydeltä. Kansainvälisen jousiammuntaliiton kongressi päätti MM-kisojen alla, että FITA-kierroksesta luovutaan arvokisojen alkukilpailumuotona MM-kisoissa ja maailmancupissa.

Tiistai-iltapäivällä ammutaan myös parikilpailun 16 parhaan pudotuskierrokset semifinaaliin asti. Suomi tavoittelee pudotuskisapaikkaa taljajousessa.

Keskiviikkona ammutaan henkilökohtaisten pudotusotteluiden kaksi ensimmäistä kierrosta. Seuraavat kierrokset semifinaaliin asti ammutaan torstaina.

Torstaina ammutaan myös tähtäinjousen joukkuekilpailun pudotuskierrokset, jonne selviytyy 16 parasta joukkuetta. Taljajousijoukkueiden vastaavat kierrokset ammutaan perjantaina. Suomella on joukkue miesten tähtäinjousessa ja miesten taljajousessa.

Lauantaina Belekissä ammutaan taljajousen kaikki mitaliottelut ja sunnuntaina tähtäinjousen kaikki mitaliottelut.

Tuloksia voi seurata World Archeryn sivuilta www.archery.org.