Lantee eteni 32 parhaan joukkoon Turkin MM-kisoissa

Anne Lantee
2.10.2013

Anne Lantee selvitti tiensä 32 parhaan joukkoon Turkin Belekissä käynnissä olevissa tauluammunnan MM-kilpailuissa. Hän voitti päivän molemmat ottelut ja paransi samalla ottelukierroksen SE-tulosta.

Alkukilpailun 63. sijalta pudotuskierroksille lähtenyt Anne Lantee kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Puolan Katarzyna Szalanskan. Lantee voitti ottelun pistein 140-137. Toisessa ottelussa vastassa oli alkukilpailun 15:nneksi ampunut Intian Trisha Deb. Lantee aloitti ottelun vahvasti, ja vaikka lopussa tuli pari virhettä ja niiden seurauksena kaksi kasia, hän voitti ottelun pistein 144-142. Lantee paransi ottelukierroksen Suomen ennätystä pisteellä.

”Ammunta sujui tänään kivasti, paremmin kuin alkukilpailun jälkeen olisin uskonut. Muutama huono suoritus mahtui joukkoon, mutta onneksi kymppejä tuli riittävästi. Toivottavasti huomenna saisin saman tunteen ammunnassa säilytettyä, kuin tänään oli”, Lantee kommentoi.

Miesten taljajousessa Mikko Juutilainen voitti ensimmäisen ottelun Thaimaan Siwarut Wonglerstsuwania vastaan selvin lukemin 147-141. Toiseen otteluun tuuli yltyi. Ranskan Dominique Genet hallitsi tuuliolosuhteet hivenen paremmin ja voitti ottelun 141-140.

”Ekassa matsissa ammunta oli kesän parasta ja fiilis oli, että tänään ei pysäytä mikään. Toiseen matsiin tuli kova myrksy ja ammunta oli vaikeaa, kun tähtäin ei taulussa meinannut kestää. Aika huonot fiilikset että lähtö tuli. Tästä on hyvä aloittaa pitkä ja pimeä peruskuntokausi”, Juutilainen totesi.

Juutilaisen sijoitukseksi tuli jaettu 33:s.

Pekka Loitokarin ja Jere Forsbergin kohtaloksi koitui tappio ensimmäisessä ottelussa. Loitokari kohtasi ottelussaan El Salvadorin Roberto Hernandezin, joka vei ottelun pistein 146-141.

”Alku meni hyvin, mutta sitten se repsahti, siinähän se”, Loitokari totesi.

Forsberg joutui toteamaan Kolumbian Camilo Andres Cardonan paremmakseen pistein 145-142.

”Ei se hyvin mennyt, vaikka ampuminen tuntui hyvältä. Seuraavaksi on kauden pääkilpailut tulossa, joten tämä pitää vain unohtaa ja jatkaa niihin sitten”, Forsberg kuittasi. Hän ehtii Turkin jälkeen olla pari päivää Suomessa, ja sen jälkeen hän suuntaa Kiinan Wuxiin juniorien MM-kilpailuihin ja sieltä suoraan Thaimaan Bangkokiin parajousiammunnan MM-kilpailuihin.

Forsberg ja Loitokari ovat lopputuloksissa jaetulla sijalla 57.

Miesten tähtäinjousessa Samuli Piippo oli todella lähellä jatkopaikkaa ensimmäisessä ottelussa. Piippo aloitti erinomaisesti alkukilpailussa 20:nneksi sijoittunutta Mongolian Jantsan Gantugsia vastaan. Gantugs pääsi kuitenkin vielä mukaan otteluun, joka venyi uusintanuolelle. Molemmat ampuivat uusintanuolen kymppiin, mutta Gantugsin nuoli oli lähempänä keskustaa, joten Piipon kohtaloksi tuli karsiutuminen.

”Kymppi ei riittänyt. Ammunta kulki hyvin, parasta mitä olen tässä kisassa ampunut”, Piippo totesi harmitellen tappiota.

Antti Tekoniemi kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Ranskan Thomas Faucheronin. Ranskalainen vei tasaväkisen ottelun lopulta sarjavoittopistein 7-3.
”Hyvin meni, mutten osunut riittävän hyvin. Tuli muutama tasatulos ja pari niukkaa tappiokierrosta. Parannettavaa jäi, ensi vuonna paremmin. Ehjä kisa kokonaisuudessaan, alkukisa ja pudotukset. On niin pienet toleranssit, ettei nyt riittänyt”, Tekoniemi pohdiskeli.

Piippo ja Tekoniemi sijoittuivat lopputuloksissa jaetulle 57. sijalle.

Huomenna Turkissa ammutaan seuraavat henkilökohtaiset pudotuskierrokset semifinaaleihin asti. Anne Lantee jatkaa suomalaisista ainoana kisaa.


Tuloksia
Pudotuskierroksia
Taljajousi, naiset
1/48-kierrosta: Anne Lantee FIN – Katarzyna Szalanska POL 140-137
1/24-kierrosta: Lantee – Trisha Deb IND 144-142
Miehet
1/48-kierrosta: Mikko Juutilainen FIN – Siwarut Wonglerstsuwan THA 147-141
Jere Forsberg FIN – Camilo Anders Cardona COL 142-145
Pekka Loitokari FIN – Roberto Hernandez ESA 141-146
1/24-kierrosta: Juutilainen – Dominique Genet FRA 140-141
Tähtäinjousi, miehet
1/48-kierrosta: Samuli Piippo FIN – Jantsan Gantugs MGL 5-6
Antti Tekoniemi FIN – Thomas Faucheron FRA 3-7


Tuloksia voi seurata World Archeryn sivuilta www.archery.org.