Parajousiammunnan MM-kilpailut alkavat Bangkokissa

Anne Lantee
1.11.2013

Vammais- eli parajousiammunnan MM-kilpailut alkavat huomenna Thaimaan Bangkokissa. Suomesta mukana on neljä ampujaa.

Jere Forsberg lähtee kisoihin hyvin erilaisista asetelmista kuin Lontoon paralympialaisissa, joissa nuori Forsberg tuli tuntemattomuudesta voittoon. Avoimessa taljajousiluokassa ampuva Forsberg kantaa nyt ennakkosuosikin paineita.

Keijo Kallunki ja Jukka Petäjä täydentävät miesten avoimen taljajousen kovatasoisen joukkueen.

Turkulainen Jean-Pierre Antonios on menestynyt viime vuosina erinomaisesti miesten taljajousen W1-luokassa ja napsinut mitaleita MM- ja EM-kisoista. Tämäkin vuosi lupailee hyvää, sillä kesällä Tsekissä järjestetyssä kansainvälisessä ranking-kilpailussa Antonios oli kolmas.

Suomalaiset aloittavat kisaurakkansa Bangkokissa huomenna lauantaina ammuttavalla 72 nuolen alkukilpailulla. Sunnuntaina vuorossa ovat pudotuskierrokset 1/8-kierrokselle asti. Maanantaina ammutaan joukkuekilpailun pudotuskierrokset semifinaaleihin asti. Henkilökohtaiset pudotuskierrokset jatkuvat tiistaina, ja kaikki taljajousen kultaottelut ja joukkuekilpailussa myös pronssiottelut ammutaan keskiviikkona. Torstaina vuorossa ovat puolestaan tähtäinjousen vastaavat mitaliottelut sekä parikilpailun mitaliottelut.

Kilpailun tuloksia voi seurata World Archeryn sivuilla osoitteessa www.archery.org.