Kilpailutulosten ilmoittaminen liiton toimistoon muuttuu

Anne Lantee
19.5.2014

SJAL ottaa käyttöön tilastointijärjestelmän, jonka myötä kilpailutulosten toimittaminen liittoon muuttuu. Syynä muutokseen on tilastoinnin helpottaminen. Uuden toimintatavan myötä tulokset saadaan vietyä tilastojärjestelmään ilman suurta käsityötä.

Tulokset toimitetaan jatkossa liiton nettisivuilta materiaalipankista löytyvällä excel-pohjalla tai Ianseon asc-tiedostona (Kilpailu – Vienti – Tulokset / <kilpailunnimi>.asc). Vain näissä muodoissa toimitetut tulokset ovat tilastokelpoisia. Kuukauden siirtymäajan aikana liiton toimisto voi avustaa tulosluetteloiden kanssa, kunhan ne toimitetaan jossakin excel-muodossa. Toistaiseksi Ianseo-käyttäjiä pyydetään toimittamaan lisäksi kilpailutiedosto (Kilpailu – Vienti – Kilpailu kuvien kera). Ianseon teknisen ongelman ratkeamisen jälkeen riittää pelkkä asc-tiedosto.

Liiton sivuilla olevassa excel-pohjassa on toisella välilehdellä tarkemmat ohjeet tulosluettelon täyttämisestä.

 

Kilpailijoiden tunnistaminen tilastoissa perustuu Sportti-ID-numeroihin, jolloin järjestelmä tietää syntymäajan ja sukupuolen myötä suoraan, mihin sarjoihin kyseisen kilpailijan ampuma tulos voidaan lukea tilastoissa. Sportti-ID erottelee myös nimikaimat ja estää kirjoitusvirheiden myötä mahdollisten ”haamuhenkilöiden” syntymisen tilastoon.

 

Jos uusi tulosten toimittamismuoto herättää kysymyksiä tai ongelmatilanteita, ota rohkeasti yhteyttä liiton toimistoon, jotta voimme etsiä ratkaisut ongelmiin. Myös kehitysehdotuksia otetaan mielellään vastaan. Tilastoa voi tarkastella osoitteessa http://tilasto.sjal.fi/ ja siitäkin voi laittaa kehitysehdotuksia ja palautetta toimistoon tai foorumille asiaan liittyvään viestiketjuun. Tilastoon lisätään vanhoja tuloksia vähitellen, kun ne saadaan käännettyä sopivaan muotoon.