Junioreiden EM-kilpailuissa ammuttiin pudotuskierrokset

Juha Viitaoja
21.5.2014

Sloveniassa ammuttavissa Tauluammunnan Junioreiden EM-kilpailuissa ammuttiin tänään pudotuskierroksia. Pudotuksissa ampuivat kadeteista taljajousessa Toni Juusola ja Noora Saarinen sekä tähtäinjousessa Mirjam Tuokkola, tähtäinjousessa juniorimiehemme Eero Mäenpää, Markus Nikkanen.

 

 

Aamusessiossa suomalaisista tuleen astuivat kadetit. Tähtäinjousessa Teuvan Jousiampujia edustava Mirjam Tuokkola sekä taljajousessa Oululaiskaksikko Toni Juusola ja Noora Saarinen.
 

Mirjam sai 1/24 kierroksella vastaansa alkukisan 29. sijalta Viron Kristel Peetin. Tiukka ottelu kääntyi Mirjam Tuokkolan voitoksi settipistein 6-4. 1/16 pudotuskierroksella ottelupariksi tuli alkukisan neljäs Italian Vanessa Landi. Italialainen osoitti kovan tasonsa ja tällä kertaa oli todettava vastus tarkemmaksi luvuin 0-6. Mirjamin lopullinen sijoitus tähtäinjousen tyttökadeteissa oli 17.

Taljakadettimme kävivät molemmat todelliset trilleriottelut: Toni sai vastaansa rakkaan naapurimaamme Ruotsin Hampus Borgströmin ja ottelusta muodostui jännitysnäytelmä ruotsalaisen johtaessa kunnes Toni taisteli tasoihin ja ohi. Ottelu huipentui kun viimeisen viidennen sarjan jälkeen oltiin tasapisteissä ja ammuttiin yhden nuolen uusinta. Toni ampui hienosti keskelle kympin, mutta ruotsalainen täräytti nuolensa vain pari millimetriä taulun keskipisteestä ja julistettiin voittajaksi.
Noora Saarisen vastustajaksi asettui myöskin naapurimaan edustaja: alkukilpailun 22. Venäjän Anastasia Krasnitska. Tämäkin ottelu oli jännittävä jossa tytöt ampuivat tasapisteissä aina viimeiseen sarjaan asti, mutta Venäjän tyttö oli lopulta vain pisteen parempi. Näinollen molemmat Suomalaiset sijoittuivat henkilökohtaisessa kisassa yhdeksänniksi.

Iltapäivällä pudotuskierroksia jatkoivat Juniorit: Porin Jousiampujia edustava Eero Mäenpää ja Kokkolan Achilleksen Markus Nikkanen. 1/24 kierroksesta muodostui isäntämaa Slovenian ja Suomen välinen maaottelu, sillä Eero sai vastaansa alkukilpailun 47. sijoittuneen Klemen Strajharin ja myös Markuksen vastukseksi asettui Slovenialainen Rok Bizjak joka oli alkukilpailussa sijalla 13.
Markus aloitti oman ottelunsa vahvasti voittamalla ensimmäisen setin ja ottamalla 2-0 johtoaseman, mutta tästä Slovenialainen sisuuntui ja vei kolme seuraavaa sarjaa nimiinsä ja voittamalla koko ottelun pistein 2-6. Suomi-Slovenia - maaottelun toinen matsi oli tiukka loppuun asti. Molemmat ampujat voittivat sarjoja vuorotellen kunnes tilanne oli 4-4. Eero Mäenpää ampui kuitenkin viimeisen sarjan paremmin ja vei ottelun 6-4. 1/16-kierroksella vastustajaksi tuli Thomas Antoine Ranskasta.  Suomen joukkue kerääntyi ammuntapaikan taakse kannustamaan, mutta Eeron hyvästä ammunnasta huolimatta ranskalainen vain ampui tänään niin hyvin, että hänet oli todettava paremmaksi pistein 1-7.
Suomalaisten Tähtäinjousijunioreidemme lopullisiksi sijoituksiksi tuli:
17. Eero Mäenpää

33. Markus Nikkanen

57. Samuel Ratilainen

Torstaina luvassa jännittävä päivä kun aamulla kadettityttömme Mirjam Tuokkola osallistuu Nuorten Olympialaisten(Youth Olympic Games) maanosakarsintaan, josta mitalistit saavat paikan kisoihin. Iltapäivällä taas alkukilpailussa hienosti neljännelle sijalle sijoittuneet kadettien taljakaksikko Toni Juusola ja Noora Saarinen ampuvat Mixed Team - kilpailussa.