Tähtäinjousiampuja Mirjam Tuokkola ampui paikan Nuorten Olympialaisiin!

Juha Viitaoja
22.5.2014

Teuvan Jousiampujia edustava Mirjam Tuokkola ampui Sloveniassa järjestettävissä Tauluammunnan Junioreiden Euroopanmestaruuskilpailuissa paikan Kiinassa järjestettäviin Nuorten Olympialaisiin.

 

Teuvan Jousiampujia edustava Mirjam Tuokkola osallistui tänään Slovenian Ljubljanassa Tauluammunnan Junioreiden Euroopanmestaruuskilpailuissa maanosakarsintakilpailuun jossa oli jaossa kolme paikkaa Kiinan Nanjingissä elokuussa järjestettäviin Nuorten Olympialaisiin(Youth Olympic Games). Näistä kolmesta maanosapaikasta oli kisaamassa kolmekymmentä tyttöä. Karsinta suoritettiin siten, että tiistaina ammutun Euroopanmestaruuskilpailun alkukilpailun tulosten perusteella karsintaan osallistumaan oikeutetut juniorit järjestettiin pudotuskaavioon ja ammuttiin pariotteluita kunnes jäljellä oli enää neljä parasta.

Ensimmäisessä ottelussa Moldovan Valeria Vorobiova kaatui selvin 6-2 luvuin. Tämän jälkeen vastaan asettui karsinnan toiseksi rankattu saksalainen Celina Wlecke, joka oli saanut ensimmäiselle pudotuskierrokselle vapaavuoron. Ottelusta muodostui todella jännittävä ja viiden sarjan jälkeen tilanne oli tasan 5-5 ja ottelu ratkaistiin yhden nuolen uusinnalla. Uusinnassa Mirjam hiljensi saksalaiskannustajat ampumalla lähemmäksi keskustaa ja etenemällä välieriin. Välierissä pariksi tuli Petra Regoczi Unkarista. Tämäkin ottelu muodostui jännitysnäytelmäksi jossa Mirjam Tuokkola tasoitti viimeisellä viidennellä sarjalla tilanteeksi 5-5 ja ottelu ratkaistiin jälleen uusintanuolella. Kylmähermoinen Teuvalainen ampui jälleen tarkemmin ja jatkoi mitaliotteluihin.
 

Mitaliotteluissa ratkaistaisiin siis maanosapaikat. Semifinaaleissa ampui Mirjam Tuokkolan lisäksi tyttö isäntämaa Sloveniasta sekä kaksi saksalaista. Koska maanosapaikkoja oli jaossa vain kolme, mutta neljän parhaan joukossa oli kaksi saksalaisampujaa eikä paikkoja ole kuin yksi per maa niin tällöin vain toinen saksalaistyttö saisi paikan ja neljänneksi sijoittunut Mirjam varmisti paikkansa Nuorten Olympialaisiin.


Semifinaalissa tuli vastustajaksi jälleen saksalaistyttö, Milena Ziegler, joka osoittautui kuitenkin tiukan taiston jälkeen voittajaksi pistein 4-6. Milena Ziegler otti lopulta kultaa Nuorten Olympiakarsinnassa voittamalla finaalissa maannaisensa Cynthia Freywaldin. Pronssiottelussa kohtasivat Mirjam Tuokkola ja Slovenian Ivana Laharnar. Ottelu eteni 5-3 tilanteeseen ja yleisössä jännitettiin meneekö kolmaskin ottelu peräkkäin uusintanuolelle, mutta viimeisessä sarjassa pisteet tasattiin jolloin Slovenialainen otti pronssin 6-4 pistein.