Jousiammunnan tauluammunnan EM-kilpailuissa Suomen mixed teamille neljäs sija!

Juha Viitaoja
25.7.2014

Tilanne tasan 4-4 ja uusintanuolet lähdössä
Tilanne tasan 4-4 ja uusintanuolet lähdössä

Armenian Echmiadzinissa ammuttiin tänään joukkuefinaaleita, joissa oli mukana Suomen tähtäinjousi pari, mixed team, Taru Kuoppa ja Antti Tekoniemi. Joukkue ampui pronssiottelussa Valko-Venäjää vastaan. Valko-Venäjä voitti lopulta pronssin vain millimetrin erolla.

Mixed Team kilpailussa joukkueen muodostaa nais- ja miesampuja. Suomen pari, Taru Kuoppa ja Antti Tekoniemi, ampuivat eilen torstaina hienosti itsensä pronssiotteluun. Pronssiottelusta Valko-Venäjän paria vastaan muodostui todellinen trilleri: Suomi voitti ensimmäisen sarjan, minkä jälkeen Valko-Venäjä  voitti kaksi seuraavaa sarjaa ja johtaen pistein 4-2 ennen viimeistä sarjaa, jonka Suomi voitti.

Koska ottelu oli tasan 4-4, jouduttiin pronssi ratkaisemaan uusintanuolilla. Molemmat joukkueet ampuivat hienosti 10 ja 9, minkä jälkeen tuomari mittasi molempien joukkueiden lähinnä keskustaa olevat kympit ja totesi Valko-Venäjän nuolen olevan n. 1mm lähempänä taulun keskipistettä ja julisti Valko-Venäjän voittajaksi.

Kultaottelussa olivat vastakkain Venäjä jaSuomen semifinaalissa voittanut Tanska. Ottelun voitti Venäjä pistein 6-2  ja otti Mixed Team kultaa.