Parajousiammunnan EM-kilpailut alkoivat Sveitsin Notwillissa

Juha Viitaoja
29.7.2014
Tänään ammuttiin ensimmäiset alkukilpailut. Suomalaisista Taljajousen W1 - luokassa Jean-Pierre Antonius ampui tulokseksi 643 sijoittuen neljänneksi. Saana-Maria Sinisalo oli alkukilpailun yhdeksäs tuloksella 570.

 

Tänään ammuttiin ensimmäiset alkukilpailut. Suomalaisista Taljajousen W1 - luokassa Jean-Pierre Antonius ampui 643 36 nuolen puoliskojen ollessa 318 ja 325. Jean-Pierren sijoittui alkukilpailussa neljänneksi.

Saana-Maria Sinisalo oli alkukilpailun yhdeksäs tuloksella 570, molempien 36 nuolen sarjojen ollessa 285 pistettä.

 

Pudotuskierroksilla Jean-Pierre Antoniuksen vastustajaksi tulee alkukilpailun viides, Slovakkian Peter Kinik.
Saana-Maria Sinisalolla 1/16 kierroksen vastustaja on Turkkilainen Kalay Ozlem, joka oli alkukilpailussa sijalla 24.

 

Kilpailu ammuttiin pilvisessä ja harmaassa kelissä eilisen helteen sijaan. Eilisen illan ja aina aamuun kello seitsemään asti satoi ja harjoitusammunnat suoritettiin tihkusateessa. Päivällä kuitenkin taivaskin vähän kirkastui ja ilma lämpeni.
Sateen ja eilisen illan ukkosmyrskyn takia kilpailun avajaiset jouduttiin perumaan ja siirtämään sisätiloihin pidettäväksi tänäiltana. Lisäksi erillinen harjoituskenttä jouduttiin sulkemaan koska se meni runsaasta sateesta niin huonoon kuntoon.


Huomenna alkukilpailut jatkuvat ja vuoroon suomalaisista tulevat avoimessa taljaluokassa Jere Forsberg ja Keijo Kallunki.
Alkukilpailujen jälkeen iltapäivästä kaikissa luokissa ammutaan ensimmäiset pudotuskierrokset.