Tuokkolalle parikilpailun pronssia nuorten olympialaisista

Anne Lantee
25.8.2014

Mirjam Tuokkola voitti kanadalaisen parinsa Eric Petersin kanssa pronssia nuorten olympialaisten parikilpailussa.

Nuorten olympialaisissa parikilpailun parit muodostetaan eri maiden tytöistä ja pojista, ja Mirjam Tuokkolan pariksi tuli Eric Peters Kanadasta. Suomalais-kanadalainen pari Tuokkola/Peters pudotti kilpailun avauskierroksella perjantaina Ranskan/Slovenian edustajista muodostetun parin niukasti uusintanuolten turvin pistein 5-4. Sunnuntaina toisella kierroksella kaatui Australian/Italian pari puhtaasi 6-0 ja sitten Kazakstanin/Brasilian pari lukemin 6-2.

Välierissä Tuokkola ja Peters saivat vastaansa  Kiinan/Filippiinien parin, joka osoittautui kilpailussa ylivoimaiseksi. Pari Jianman Li/Luis Moreno vei voiton lukemin 5-1 ja murskasi loppuottelussa Saksan/Malesian parin lukemin 6-0. Tuokkola ja Peters keräsivät uuden energian pronssiotteluun, jossa kaatui Belgian/Guamin pari luvuin 6-2. Tuokkola ja Peters ampuivat 16 nuolella 142 pistettä, kun vastustajat saivat kasaan 129.

"Onhan tämä kova juttu. Kaikki on täällä aika suurta ja menestys tuntuu isolta asialta. Huippufiilikset tietysti, mutta vähän on hämmentynyt olo samalla", Tuokkola kuvaili tuntojaan mitalin varmistuttua.

Tuokkolan mitali on kautta aikojen kolmas suomalaisurheilijan saavuttama mitali nuorten olympialaisissa. Neljä vuotta sitten ensimmäisissä nuorten olympialaisissa pronssimitalille ylsivät painija Petra Olli ja pika-aituri Jussi Kanervo.