Mike Schloesser ampui maailmanennätykseksi 600 pistettä

Anne Lantee
26.1.2015

Alankomaiden Mike Schloesser ampui taljajousella täydet 600 pistettä sisäammunnan maailmancupissa Nimesissä. Suomalaiset eivät yltäneet pudotuskierroksille.

Taljajousen maailmanennätyslukemat laitettiin viimeisen kerran uusiksi Ranskassa, kun Mike Schloesser ampui täydet 600 pistettä. Edellinen ME oli 599. Hollantilaisen tahti oli koko kilpailun ajan kova, sillä hän ampui yhteensä vain kahdeksan nuolta ysille koko kilpailun 135 nuolen aikana ja myös voitti kisan. Finaalissa kaatui Yhdysvaltojen Reo Wilde.

Myös naisten taljajousessa nähtiin kova tulos alkukilpailussa, kun Etelä-Korean Song Yun Soo sivusi Erika Jonesin nimissä olevaa maailmanennätystä 595. Palkintokorokkeelle hänellä ei kuitenkaan ollut asiaa, vaan voiton vei Etelä-Afrikan Jeanine van Kradenburg.

Suomalaiset jäivät kovatasoisessa kilpailuissa ilman pudotuskilpailupaikkaa. Susanna Makkonen oli sijalla 60 tuloksella 555, Mikko Juutilainen jaetulla sijalla 70 tuloksella 582 ja Marko Järvenpää sijalla 220 tuloksella 560.

Tähtäinjousessa miesten palkintopallin miehittivät eteläkorealaiset Min Byeong Yeon etunenässä, naisten voitto meni niin ikään Etelä-Koreaan Kim Min Jungille. Myös naisten alkukilpailussa sivuttiin ME-tulosta, kun Meksikon Aida Roman ampui 592. Miesten puolella ME jäi pisteen päähän.

Tulokset löytyvät World Archeryn sivuilta.