Suomen Jousiampujain Liitto ja Suomen Jousimetsästäjäin Liitto aloittavat lisenssiyhteistyön

Anne Lantee
2.3.2015

Suomen Jousiampujain Liiton (SJAL) lisenssivalikoimassa oleva Superlisenssi laajenee kattamaan myös Suomen Jousimetsästäjäin Liiton (SJML) alaiset kilpailut. Muutos tulee voimaan jo tälle lisenssikaudelle.

Superlisenssillä on aiemmin voinut osallistua SJAL:n kilpailujen lisäksi Suomen Maastojousiampujain Liiton (FFAA) kilpailuihin. Nyt Superlisenssi laajenee kattamaan myös SJML:n kilpailut.

“Olen erittäin iloinen siitä, että yhteistyömme SJML:n kanssa laajenee kilpailutoimintaan lisenssiyhteistyön muodossa. SJAL on aiemmin tehnyt yhteistyötä SJML:n kanssa liittojen julkaisemien lehtien artikkelivaihdon osalta. Toivon, että tämä lisää entisestään jousiampujien yhteenkuuluvuuden tunnetta - riippumatta siitä, millä tavalla kukin lajia harrastaa”, sanoo Suomen Jousiampujain Liiton toiminnanjohtaja Anne Lantee. 

 

"On todella hienoa, että lisenssiyhteistyö toteutui, jolloin jousiampujat saavat tilaisuuksia kisata useammalla eri tavalla, erilaisilla kisaradoilla. Uskon SJML:n 3D-kisojen yllättävän osallistujat positiivisesti”, toteaa Suomen Jousimetsästäjäin Liiton puheenjohtaja Arto Sillanpää.

“Superlisenssin laajentaminen kattamaan myös Suomen Jousimetsästäjäin Liiton alaisia kilpailuja parantaa ja selkeyttää metsästyskortittomien harrastajien vakuutusturvaa huomattavasti kyseisissä kilpailuissa. Muidenkin kuin pääsääntöisesti metsästysammunnan harrastajien saaminen kilpailuihin pitää kilpailukentän positiivisessa hengessä haastavana ja alati kehittää jousiammuntaharrastusta.”

SJML on tehnyt kilpailusääntöihinsä muutoksia, joilla on laajennettu mahdollisuuksia osallistua liiton kilpailuihin aiempaa useammalla jousityypillä.

“Muun muassa SJML:n CUP-kisojen sääntömuutoksessa on jo tänä vuonna huomioitu OPEN-luokka vaisto- ja tähtäinampujille, joten kisajärjestäjät voivat halutessaan järjestää välineiden suhteen avoimen, SJML:n aikaisempia luokkasääntöjä sallivamman kilpailuluokan. OPEN-luokassa ei toistaiseksi jaeta SJML:n CUP-pisteitä, jotka noteerataan kokonaiskilpailun loppusijoituksissa, mutta jäsenseurat voivat halutessaan palkita kyseisen luokan voittajia yksittäisissä kisoissa aivan kuten muissakin luokissa”, kertoo SJML:n kilpailuvastaava Antti Saarenmaa.

Toisin kuin SJAL:lla, Suomen Jousimetsästäjäin Liiton jäsenet kuuluvat liittoon henkilöjäseninä eivätkä jäsenseurojen kautta. Yksittäiseen SJML:n kilpailuun osallistuminen ei edellytä SJML:n jäsenyyttä, mutta ilman jäsenyyttä CUP-pisteitä ei kerry. Myös CUP-kilpailuina toimiviin SM-kilpailuihinkin on mahdollista osallistua ilman jäsenyyttä, mutta SM-kisapalkinnoille sijoittuakseen pitää olla SJML:n jäsen.

SJML:n kilpailuihin voi edelleen osallistua myös ilman Superlisenssiä, jos henkilöllä on voimassa oleva metsästyskortti ja sen sisältämä vakuutus.

SJML järjestää vuosittain noin 6-10 3D-kilpailua. Kilpailut löytyvät SJML:n tapahtumakalenterista osoitteesta www.jousimetsastys.fi/wp/tapahtumakalenteri.

SJAL:n kilpailukalenteri sisältää vuosittain 60-70 kisatapahtumaa ja löytyy osoitteesta www.sjal.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri.

FFAA:n kilpailukalenteri löytyy osoitteesta www.ffaa.fi/kilpailutoiminta.

Superlisenssin voi ostaa SJAL:n sivujen kautta osoitteesta www.sjal.fi/sjal/lisenssit. Lisenssi on erikseen aikuisille ja alle 18-vuotiaille.