Ensimmäiset olympiapaikat jaettiin Kööpenhaminassa

Anne Lantee
28.7.2015

Tanskassa käynnissä olevissa jousiammunnan MM-kilpailuissa ammuttiin tänään joukkueiden pudotuskierrokset. Tähtäinjousen kahdeksan parasta mies- ja naisjoukkuetta saivat kolme paikkaa maalleen Rion olympialaisiin.

Naisten tähtäinjousessa joukkuepaikan eli kolme henkilökohtaista paikkaa Rioon saivat Intia, Japani, Etelä-Korea, Venäjä, Georgia, Kolumbia, Kiina ja Meksiko. MM-kullasta ampuvat sunnuntaina Intia ja Venäjä, pronssiottelussa kohtaavat Japani ja Etelä-Korea.

Miesten tähtäinjousessa olympiapaikat saavuttivat Italia, Etelä-Korea, Taiwan, Yhdysvallat, Kiina, Alankomaat, Espanja ja Australia. MM-kullan kohtalon ratkaisevat sunnuntain kultaottelussa Italia ja Etelä-Korea, pronssista taistelevat Taiwan ja Yhdysvallat.

Naisten taljajousen joukkuekilpailun kultaottelussa lauantaina kohtaavat pudotuskierrosten todellinen yllättäjä Ukraina ja Alankomaat. Ukrainan joukkue selviytyi viimeisenä eli 16:ntena joukkueena pudotuskierroksille, mutta nousi sieltä kultaotteluun. Pronssiottelussa kohtaavat Venezuela ja Etelä-Korea.

Miesten taljajousen joukkuekilpailun kullan ratkaisevat lauantaina Iran ja Kanada. Pronssista kamppailevat Italia ja isäntämaa Tanska.

Tähtäinjousen parikilpailun kultaottelussa sunnuntaina ampuvat Etelä-Korea ja Taiwan, pronssiottelussa Kiina ja Georgia.

Etelä-Korea on myös taljajousen parikilpailun kultaottelussa lauantaina finaalivastustajanaan Ranska. Pronssista kamppailevat Etelä-Afrikka ja Venäjä.

Keskiviikkona ja torstaina käydään henkilökohtaisia pudotuskierroksia, joissa aloittaa 104 parasta kussakin sarjassa. Suomalaisia on mukana seitsemän. Eilen illalla hieman epäselväksi jäänyt tilanne Juho Hautamäen kohdalla miesten taljajousessa selvisi niin, että Hautamäki pääsi jatkoon sijalta 103. Kolmen ampujan, mukaan lukien maailman kärkinimi Reo Wilden, tulokset kirjattiin tulosluetteloon todellista ammuttua tulosta alempina, sillä ampujat olivat allekirjoittaneet tuloskorttinsa, jossa oli väärin laskettu tulos. Sääntöjen mukaisesti väärin laskettua tulosta ei korjata ylöspäin, joten ampujat menettivät pisteet. Reo Wilde menetti sata pistettä tämän takia eikä päässyt pudotuskierroksille. Se vaikutti myös kärkikahinoissa yleensä nähtävään Yhdysvaltojen joukkueeseen, joka ei siksi selviytynyt lainkaan pudotuskierroksille.

Perjantaina on tähtäinjousen olympiakarsinta, jossa jaetaan loput kisoissa jaossa olevista olympiapaikoista, jotka eivät selvinneet suoraan kisan sijoitusten perusteella. Lauantaina ammutaan taljajousen mitaliottelut ja sunnuntaina tähtäinjousen mitaliottelut. Sekä henkilökohtaiset että joukkuefinaalit ammutaan Kööpenhaminan parlamenttitalon edustalle rakennetulla finaaliradalla.

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=539