Taljajousen MM-mitalit jaettiin Kööpenhaminassa

Anne Lantee
1.8.2015

Kotiyleisö Kööpenhaminassa sai haluamansa, kun taljajousen miesten maailmanmestariksi kruunattiin vasta 20-vuotias Stephan Hansen. Hänen kaulaansa ripustettiin myös pronssi joukkuekilpailusta.

Taljajousen mitaliottelut jousiammunnan MM-kilpailuissa käytiin tänään Kööpenhaminassa parlamenttitalon edustalla. Naisten puolella Etelä-Korean Kim Yun Hee korjasi mukaansa lähes kaiken mahdollisen. Hän voitti naisten henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja lisäksi parikilpailussa kultaa Kim Jonghon kanssa. Lisäksi hän sai kaulaansa joukkuekilpailun pronssimitalin yhdessä Choi Bominin ja Seol Dayeongin kanssa. Tätä ennen Etelä-Korea ei ollut voittanut yhtään taljajousen maailmanmestaruutta, vaikka maa on pitkään hallinnut tähtäinjousta.

Kim Yun Hee voitti kultaottelussa Yhdysvaltojen Crystal Gauvinin kolmen pisteen erolla 144-141. Pronssiottelussa Kolumbian Sara Lopez oli lopulta selvästi parempi kuin muutaman pahan virheen tehnyt Mariia Vinogradova Venäjältä. Vinogradova haparoi kaksi nuolta kuutoselle, ja Lopezilla oli lopulta helppo työ napata pronssimitali pistein 145-138.

Miesten kultaottelussa Stephan Hansen huudatti täyttä katsomoa edetessään vakuuttavasti maailmanmestaruuteen. Intian Rajat Chauhan taipui hopealle lopulta reilulla erolla 147-143. Pronssiottelun voitti Iso-Britannian Adam Ravenscroft, joka kukisti Kolumbian Camilo Cardonan pistein 143-141.

Kotiyleisö pääsi avaamaan äänijänteitään jo aiemmin miesten joukkuekilpailussa, kun Tanska kohtasi pronssiottelussa Italian. Jännittävä ottelu päättyi Tanskan voittoon 233-231. Kultaottelussa pisteet jäivät selvästi alhaisemmiksi, kun Iran ja Kanada taistelivat mestaruudesta. Ottelu päättyi tasatulokseen 226-226, mutta Iran oli uusintanuolilla tarkempi ja vei maailmanmestaruuden.

Tähtäinjousen mitaliottelut ammutaan Kööpenhaminassa huomenna. Eilisessä tähtäinjousen olympiakarsinnassa miesten jaossa olleet olympiapaikat saivat Saksa ja Indonesia ja naisten paikat Italia, Itävalta ja Puola.


Tuloksia
Taljajousen mitaliottelut ja lopputulokset

Naiset
Kultaottelu: Kim Yun Hee KOR – Crystal Gauvin USA 144-141
Pronssiottelu: Mariia Vinogradova RUS – Sara Lopez COL 138-145
Joukkuekilpailu
Kultaottelu: Ukraina – Alankomaat 226-223
Pronssiottelu: Etelä-Korea – Venezuela 229-224
Miehet
Kultaottelu: Rajat Chauhan IND – Stephan Hansen DEN 143-147
Pronssiottelu: Adam Ravenscroft GBR – Camilo Cardona COL 143-141
Joukkuekilpailu
Kultaottelu: Iran – Kanada 226-226 (uusintavoitto 30-29 Iranille)
Pronssiottelu: Tanska – Italia 233-231
Parikilpailu
Kultaottelu: Etelä-Korea – Ranska 153-146
Pronssiottelu: Etelä-Afrikka – Venäjä 146-141
 

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=539