Aluevalmennustoiminta käynnistyy

Juhana Rüster
23.8.2015

Aluevalmennustoiminta saa uutta vauhtia. Kaudelle 2015-2016 muodostetaan kaksi alueryhmää: Länsi- ja Pohjois-Suomen sekä Itä- ja Etelä-Suomen alueryhmät.

Alueryhmien tarkoituksena on toimia kokoavana voimana nuorille ja nuorille aikuisille jousiampujille, joiden tavoitteena on kehittyä ampujina ja menestyä tulevien vuosien kilpakentilä. Ryhmät tulevat toimimaan myös ponnahduslautana valtakunnallisiin valmennusryhmiin.

Ensimmäisessä vaiheessa muodostetaan kaksi ryhmää: Länsi- ja Pohjois-Suomen sekä Itä- ja Etelä-Suomen alueryhmät. Kausi 2015-2016 mennään tällä aluejaolla, mutta tavoitteena on päästä tilanteeseen, jossa maa on jaettu neljään alueeseen: Etelä-, Itä-, Pohjois- ja Länsi-Suomeen.

Itä- ja Etelä-Suomen alueryhän valmentajana toimii Perttu Ronkanen, jolla on vuosien kokemus paitsi ampujana myös valmentaja. Hän on toiminut myös aiemmin Itä-Suomen piirin aluevalmentan roolissa. Länsi- ja Pohjois-Suomen aluevalmentajana aloittaa Pauli Saarnisto, joka on kunnostautunut Vaasan Dianassa ja toiminut ensisijaisesti nuorten ampujien parissa.

Ensimmäisenä starttaa Itä- ja Etelä-Suomen ryhmä, johon haku alkaa sunnuntaina 23.8. Haku tapahtuu täyttämällä hakulomake. Lisää tietoja aluevalmennusryhmät sivulta. Ryhmän ensimmäinen leiri on suunniteltu Pajulahteen 30.10.-1.11.2015.

Nyt käyttöön otettavassa aluejaossa maa on jaettu linjan Turku - Kuopio mukaan. Seurat jakaantuvat tämän mukaan:   

Länsi- ja Pohjois-Suomi: Achilles, Archery Club Ulvila, Arcus, Ares, Diana-57, Himangan Roima, Huittisten Jousiampujat, Inarijärven Jouset, Jousi-Jussit, Kajaanin Jousiampujat, Kurikan Ryhti, Lapin Jousi, Länsirajan-Jousiampujat, Mariehamns Bågskytteförening, Oulun Jousimiehet, Pohdin Nuolet, Pohjan Jousi, Porin Jousiampujat, Rauman Jousiampujat, Stormin Teräs, Oulaisten Sulka, Tampereen Jousiampujat, Teräs-Jouset, Teuvan Jousiampujat, Tornion Jousiampujat, Virtain Jousiampujat ja Äetsän Jousiampujat.

Itä- ja Etelä-Suomi: Amarco, Artemis, Ascella, Falcon, Iitin Jousiampujat, Ilvesnuoli, Jyväs-Sulka, Järvenpään Jousiampujat, Koillis-Savon Sulka, Kymen Jousi, Lahden Vasama, Linnan Sulka, Liperin Taimi, Mikkelin Jousiampujat, Nuoli-Haukat, Piili, Puijon Jousi, Ramses, Riihi-Jouset, Robin Hood, Saimaan Jousi, Sinisulat, Sipoon Jouset, Tammisaaren Jousiampujat, Tapanilan Erä, Varkauden Jousiampujat ja Wilhelm Tell.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa valmennuspäällikkö Juhana Rüster (valmennus (ät) jousiampujainliitto.fi)