Parajousiammunnan MM-kisat alkavat Saksassa

Anne Lantee
24.8.2015

Parajousiammunnan MM-kilpailut alkavat tänään Saksan Donaueshingenissä. Kilpailussa on jaossa paikkoja myös Rion paralympialaisiin ensi vuodelle.

Suomen MM-joukkueeseen kuuluvat Jere Forsberg ja Keijo Kallunki miesten taljajousen avoimessa luokassa, Jean-Pierre Antonios miesten W1-luokassa ja Saana Sinisalo naisten tähtäinjousen avoimessa luokassa.

72 nuolen alkukilpailut ammutaan eri luokissa tänään tai huomenna tiistaina. Suomalaisista tänään urakkansa aloittavat aamulla Jean-Pierre Antonios ja iltapäivällä Jere Forsberg ja Keijo Kallunki. Huomenna aamupäivällä alkukilpailun ampuu Saana-Maria Sinisalo.

Joukkuekilpailun pudotuskierrokset ammutaan 26.8., jolloin suomalaisilla on välipäivä, sillä Suomella ei ole joukkuetta missään sarjassa. Henkilökohtaiset pudotuskierrokset ammutaan 27.-28.8. ja mitaliottelut 29.-30.8.

Parajousiammunnan MM-kilpailuihin osallistuu 280 jousiampujaa 50 eri maasta. Kisoissa jaetaan paralympiapaikkoja Rioon sarjasta riippuen 3-15 parhaalle.

Suomella on Saksassa paljon puolustettavaa viimeisistä MM-kilpailuista. Kaksi vuotta sitten Antonios voitti kultaa ja Forsberg hopeaa omissa sarjoissaan.

Kisoja voi seurata WA:n sivuilta osoitteesta http://worldarchery.org/competition/14235/donaeuschingen-2015-world-archery-para-championships

Suora linkki Ianseon tulospalveluun on http://www.ianseo.net/Details.php?toId=818