Antonioksen viides sija toi toisen jousiammunnan paralympiapaikan Suomeen

Anne Lantee
28.8.2015

Jean-Pierre Antonios sijoittui miesten W1-luokassa viidenneksi Saksan Donaueschingenissä käynnissä olevissa parajousiammunnan MM-kilpailuissa. Antonios voitti helteisessä säässä kaksi pudotuskierrosta, mutta puolivälierässä Tsekin David Drahoninsky oli parempi ja vei ottelun 134-144.

Antonios oli tyytyväinen paralympiapaikan saavuttamisesta ja tasaisista sarjoista, mutta kympit jäivät puuttumaan viimeiseltä pudotuskierrokselta.

"Tämä oli ysin päivä. Kympit jäivät aamun harjoituksiin. Puristin aavistuksen liikaa, olisi pitänyt vähän hellittää. Viides sija kuitenkin tyydyttää, ja on upeaa, että se riitti paralympiapaikan saavuttamiseen", Antonios kertoo.

Suomalaisten MM-kilpailut ovat tältä osaa ohi. Joukkueenjohtaja Jari Pirttimaa on tyytyväinen joukkueen tulokseen ja uskoo sen antavan lisäpotkua seuraavaan kauteen.

"Miehet ampuivat tasaisesti omalla tasollaan, viimeinen venyminen jäi kuitenkin puuttumaan. Nämä kilpailut osoittavat, että taso maailmalla on noussut. Kaikissa luokissa 10 parasta on sillä tasolla, että kuka tahansa taistelee mitaleista. Lisäksi kärkisijoille on noussut ihan uusia nuoria nimiä. Tämä on hienoa lajin kannalta. Saavutimme kaksi maapaikkaa paralympialaisiin, joten päätavoite on saavutettu", Pirttimaa kiteytti.
                                                                                                                                                                         
Tuloksia
Pudotuskierroksia
Miehet W1
1/16-kierrosta
Jean-Pierre Antonios FIN – Charles Lear 136-112
1/8-kierrosta
Antonios – Dongsub Koo KOR 138-134
1/4-kierrosta
Antonios – David Drahoninsky CZE 134-144


Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=818.