Suomelle MM-kulta, -hopea ja -pronssi 3D-ammunnan MM-kilpailuista

Anne Lantee
5.9.2015

Suomi sai tänään historiansa ensimmäiset mitalit 3D-jousiammunnasta, kun Anne Lantee voitti maailmanmestaruuden, Mika Rutonen MM-hopean ja Timo Leskinen MM-pronssin Italian Ternissä.

Anne Lantee voitti maailmanmestaruuden tänään Ternissä Marmore-putouksen juurella käydyissä mitaliotteluissa. Aamulla ammutuissa välierissä Lantee selvitti tiensä kultaotteluun voittamalla Espanjan Pilar Alvarezin pistein 33-32. Kultaottelu Ruotsin Lisa Södersteniä vastaan ratkesi vasta viimeisellä nuolella, sillä tilanne oli ennen neljättä eli viimeistä rastia tasan. Siuntiolainen Lantee täräytti muutama sekunti ennen ajan loppumista 11 pisteeseen eli parhaimpaan osuma-alueeseen, kun ruotsalainen lipsautti kahdeksikkoon.

”Välierässä tuli yksi pahempi arviointivirhe, mutta onneksi sama karhu osoittautui vaikeaksi myös vastustajalle. Kultaottelussa matkat osuivat kohdilleen ja ammuntakin toimi hyvin”, Lantee toteaa tyytyväisenä.

Maailmanmestaruus oli Lanteelle toinen. Edellinen tuli maastojousiammunnasta viisi vuotta sitten. Hänellä on myös useita muita MM- ja EM-mitaleja maasto- ja tauluammunnasta.

Miesten taljajousessa Mika Rutonen selvitti tiensä välieristä kultaotteluun voittamalla Tanskan Jacob Steffensenin pistein 37-36. Kultaottelussa hän kohtasi nuoren itävaltalaisen Nico Wienerin. Jännittävä ottelu oli tasapisteissä ennen viimeistä rastia. Siinä kuitenkin Rutoselle tuli etäisyyden arviointivirhe, ja nuoli jäi alas kahdeksan pisteen alueelle, kun itävaltalainen osui 11 pisteeseen. Näin Rutonen sai tyytyä MM-hopeaan pistein 40-43.

”Meni tosi hyvin, mutta viimeinen nuoli harmittaa. Matka-arvioinnin töppäsin kolmella metrillä viimeisellä nuolella. Kokonaisuutena en olisi uskonut, että näin korkealle pääsen. Ammunta oli sitä, mitä se on tänä kesänä ollut. Palkintopallilla tuntui kyllä tosi hyvältä”, ensimmäisissä arvokisoissaan ampunut lapinlahtelainen toteaa.

Suomen värisuoran täydensi Timo Leskinen voittamalla pronssin miesten vaistojousessa. Mitali oli laihialaisen ensimmäinen arvokisamitali. Hän hävisi niukasti aamun välieräottelussa Espanjan Sebastian Juanola Codinalle 32-34. Pronssiottelussa Unkarin Jozsef Molnaria vastaan Leskinen otti reilun voiton 36-31.

”Yksi matkamoka pudotti minut pronssiotteluun. Vastustaja ampui paremmin semifinaalin. Pronssiotteluun kun lähdin, itseluottamus oli hyvä ja matkat osuivat nappiin ja ammunta toimi”, Leskinen kertoo.

Ensimmäinen arvokisamitali maistui hyvältä. Leskisellä on useita sijoituksia kahdeksan parhaan joukkoon maasto- ja 3D-ammunnasta.


Tuloksia
3D-jousiammunnan MM-kilpailut, Terni
Loppuottelut
Miehet vaistojousi
Välierät: Timo Leskinen FIN – Sebastian Juanola Codina ESP 32-34, Giuseppe Seimandi ITA – Jozsef Molnar HUN 39-34
Kultaottelu: Juanola Codina – Seimandi 34-32
Pronssiottelu: Leskinen – Molnar 36-31
Naiset taljajousi
Välierät: Anne Lantee FIN – Pilar Alvarez ESP 33-32, Lisa Södersten SWE – Michaela Sabitzer AUT 34-28
Kultaottelu: Lantee – Södersten 40-37
Pronssiottelu: Sabitzer – Alvarez 31-29
Miehet taljajousi
Välierät: Mika Rutonen FIN - Jacob Steffensen DEN 37-36, Nico Wiener AUT – David Pacey FRA 39-39 (uusintavoitto Wienerille)
Kultaottelu: Rutonen – Wiener 40-43
Pronssiottelu: Steffensen – Pacey 42-39

Kisojen tulossivut löytyvät osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=879