Tekoniemi alkukilpailun sijalla 31 Rion testikisassa

Anne Lantee
16.9.2015

Ensi vuoden olympialaisten tulevalla näyttämöllä Riossa ammutaan parhaillaan testikisaa. Antti Tekoniemi lähtee pudotuskierroksille sijalta 31.

Antti Tekoniemi avasi Rion olympialaisten testikisassa Rio de Janeirossa mukavasti ampumalla eilisessä alkukilpailussa kelpo tuloksen 654. Tuloksellaan hän sijoittui sijalle 31 ja kohtaa torstaina illalla Suomen aikaa ammuttavassa ensimmäisessä pudotusottelussaan Australian Ryan Tyackin, joka oli alkukilpailun sijalla 34.

"Jonkin verran odotin parempaa tulosta, mutta nuolet kiertelivät ikävästi rajoja ja nyt oli tyytyminen kauden kolmanneksi parhaan tuloksen sivuamiseen. Tekeminen tuntui kuitenkin hyvältä, joten vahva fiilis jäi jatkoa ajatellen", Tekoniemi kertoo.

Miesten tähtäinjousen kärkeen ampui Etelä-Korean Kim Woojin tuloksella 690. Myös naisten kärkipaikka on Etelä-Korealla, kun Ki Bo Bae ampui kärkituloksen 681.

Rion olympialaisten testikisa antaa niin järjestäjille kuin jousiampujillekin mahdollisuuden tutustua tulevaan olympialaisten kisanäyttämöön.

"Paikka on äärimmäisen mielenkiintoinen Sambodromo, joka toimii Rio de Janeiron sambakanevaalien päänäyttämönä. Kisa-areena on siis käytännössä katu, jonka molemmilla puolilla on korkeat betoniset kymmeniätuhansia katsojia vetävät katsomot. Koska katu on melko epätasainen, on sekä ampujat että taustat nostettu noin 1,3 metriä korkealle korokkeelle, joten ammuntafiilis on vähintäänkin mielenkiintoinen. Lisäksi lämpötila tuolla kivikujalla pääsee nousemaan melkoisen korkeaksi, sillä tuuli ei juurikaan tuonne pääse osumaan", Tekoniemi kuvailee kotisivuillaan.

Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=820.